Datum objave: 14. Veljača 2023

STUDENTSKA KOŠARKA / Šibenčani u Zagrebu odradili naporan vikend, a sudjelovali su i na All-Star manifestaciji FERbasket lige

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski studenti proteklog su vikenda imali ispunjen raspored, igrajući dvije košarkaške utakmice i sudjelujući na All-Star manifestaciji FERbasket lige.

U vikend su ušli porazom od PMF Tropicsa nakon dvostrukog produžetka 82-74. Krenuli su u utakmicu sa zaostatkom 9-0, no sve vrijeme su se trudili držati priključak te su izvrsnim napadačkim partijama Ivana Šolića (23 poena) i Josipa Marina (19 poena) bili jako blizu protivničkoj momčadi.

Sa zvukom sirene dugu dvicu zabija Ivan Baljkas koji donosi produžetak, no nakon ispadanja igrača zbog pet prekšraja (Skorić i Pulić), u drugom produžetku zbog umora i skraćene rotacije PMF je ipak izašao kao pobjednička momčad.

Iste večeri Šibenčani su ostali sudjelovati na All-Star utakmici u kojoj su imali čak petoricu predstavnika: Josipa Marina, Paška Pancirova, Ivana Baljkasa, Nikolu Pulića i Ivana Šolića. Na istoj manifestaciji održano je i natjecanje u tricama u kojem je slavio Ivan Baljkas, a uručena je i nagrada Luki Skoriću, za člana najbolje obrambene petorke lige u prošloj sezoni.

U nedjelju je Šibenik igrao protiv momčadi JSK , ali iako su bili favoriti umor učinio svoje i donio "narančastima" poraz 63-57.Najbolji su u toj utakmici bili Josip Marin s 20 poena, Luka Skorić a 14 i Ivan Baljkas s 13 poena.

Šibenik je sad četvrta momčad lige s omjerom 5-4.

Iz kategorije: Sport