Datum objave: 23. Veljača 2023

PLIVANJE / Na bazenu u Crnici održano kadetsko Prvenstvo Hrvatske. Plivač PK „Šibenik” Josip Silov osvojio titulu prvaka Hrvatske na 200 m leđno.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Na bazenu u Crnici u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza i Plivačkog kluba „Šibenik” održano kadetsko Prvenstvo Hrvatske u 25 metarskim bazenima na kojem su se natjecala 130 najbolji hrvatski kadetkinja i kadeta iz 28 klubova. Plivački klub „Šibenik” imao je Prvenstvu Hrvatske svoja dva najbolja plivača, Josipa i Niku Silova koji su postigli izvrsne rezultate, a Josip je osvojio titulu prvaka Hrvatske u disciplini 200 m leđno. Plivački klub „Šibenik” zahvaljujući tom uspjehu treću godinu zaredom ima prvaka Hrvatske u ovoj dobnoj kategoriji. Prije Josipa Silova titule prvaka Hrvatske osvajali su Josip Bepo Srzića i Mauro Galić.
Josip je na 200m leđno postigao rezultat 2:17.53. U istim disciplinama Niko Silov je ostvario svoje najbolje plasmane, te zauzeo 5. mjesto. Josip i Niko su se plasirali među najboljih hrvatskih plivača i kategoriji kadeta, te su podigli svoj klub PK „Šibenik” na 5. mjesto u muškoj konkurenciji.
Najbolji plasman, 5. mjesto” u štafetama PK „Šibenik” imao je u disciplini 4 x 200 m slobodno. Uz Josipa i Niku u štafetama su plivali Marko Grubišić i Šimun Dučić.

PK „Šibenik” istaknuo se i kao izvrstan organizator velikog i zahtjevnog natjecanja kao što je Prvenstvo Hrvatske te mu je povjerena i organizacija Regionalnog prvenstva Hrvatske za početnike koje će se održati na bazenu u Crnici 4. ožujka.

 

Iz kategorije: Sport