Datum objave: 12. Lipanj 2023

VESLANJE / Veslači „Krke” Franko Dobra, Marko Martinović i Jakov Slavica kao članovi reprezentativne posade četverca na pariće „pomeli“ konkurenciju na Bledu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Veslači „Krke” Franko Dobra, Marko Martinović i Jakov Slavica s Vitom Šutalom, sportskim iz dubrovačkog VK „Neptun“, kao članovi reprezentativne posade četverca na pariće „pomeli“ su konkurenciju iz Austrije, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Srbije na Bled International Regatti. U dva finala osvojili su dvije zlatne medalje, te će bez daljnjih provjera veslati za Hrvatsku na Prvenstvu Balkana u Rumunjskoj.
Vito Jakoliš i Nikola Knežić, s kolegama iz VK“Istra“ Fabiom Peruško i Adrianom Mačinom kao članovi novoformiranog juniorskog četverca bez kormilara na Bledu su pokazati da se na njih može računati za nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Francuskoj. To znači da će šibensi veslači nastupati na jednoj iznimno velikoj i važnoj predolimpijskoj regati i to na veslačkim stazama na kojima će biti održana olimpijska natjecanja u veslanju, te kajaku i kanuu.
Istovremeno dok su trajala natjecanja na Bledu veslači „Krke” u mlađoj i početničkoj kategoriji veslali na Mini kupu Dalmacije 2023.“ na jezeru Perući gdje su u konkurenciji 10 klubova osvojili daleko najviše bodova u svojim uzrastima te potvrdii vrijednost i visoke domete šibenskog veslanja.

Foto: Jasmini Simović Medica

Iz kategorije: Sport