Datum objave: 29. Rujan 2023

ŠKOLSKI DAN / Djece iz škola i vrtića upoznala se s klubovima Šibensko-kninske županije kroz prezentacije sportova i sportaša.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ministarstvo turizma i sporta u partnerstvu sa Zajednicom sportova Šibensko-kninske županije i Savezom školskih sportskih društava ŠKŽ održalo je u Šibeniku Školski dan, jedan od fokus dana Europskog tjedna sporta, kojem je cilj promocija sporta, odnosno promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja među učenicima. Tijekom Školskog dana djece iz škola i vrtića imala su priliku upoznati se s klubovima Šibensko-kninske županije kroz prezentacije raznih sportova. Djeca su mogli probati borilačke sportove, ritmičku gimnastiku, sportsku gimnastiku, jedrenje, košarku, nogomet, odbojku te atletiku. Veliko zanimanje među djecom izazvali su i stolni tenis i tenis, ali i veslački ergometar, dok su vježbajući na biciklističkom trenažeru iz prve ruke mogli vidjeti kako treniraju biciklisti kada nisu na cesti. Svoje aktivnosti predstavili su i članovi karate kluba osoba s invaliditetom OSI Krka.

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti među građanima diljem Europe koja se u Republici Hrvatskoj kao i u ostalim državama članicama EU održava od 2015. godine. Posljednjih godina Tjedan se u svakoj državi obilježava istovremeno, u razdoblju od 23. do 30. rujna, a ove godine održava se njegovo deveto izdanje. Glavna poruka kampanje Europski tjedan sporta je „#BeActive“.

Iz kategorije: Sport