Datum objave: 24. Siječanj 2024

PLIVANJE / „Šibenik” odličan na jakom plivačkom turniru „Boštjanov dr. Fig” u Sloveniji i 2. kolu Otvorene ST lige

Stanko Ferić
Stanko Ferić

PK „Šibenik” je postigao odlične rezultate na jakom plivačkom turniru „Boštjanov dr. Fig” u Kranju na kojem je sudjelovalo 700 plivačica i plivača iz Slovenije i Hrvatske. Za PK „Šibenik” nastupili su Marko Grubišić, Šimun Dučić, Matko Bogdan, Jakov Volić, Vito Ljepava, Petar Blažević, Božo Dodig i Ante Paladin. Ante Paladin i Marko Grubišić izborili su nastupe u finalima.Marko je zauzeo 6. mjesto u disciplini 100 slobodno i 7. mjesto u disciplini 100 leđno, a Ante je, iako ozlijeđen, došao do medalje.
Dok su mlađi kadeti i kadeti plivali u Kranju, početnici i dio mlađih kadeta nastupio je na 2. kolu Otvorene ST lige za početnike i mlađe kadete. Nastupilo je 23 člana PK Šibenik: Ana Roca, Uršula Dunkić, Klara Pilipac, Sara Gović, Freja Petrović, Leona Pešić i Tereza Labaš dok su kod plivača nastupili Luka Petrović, Borna Horvatović, Vito Ofner, David Morić, David Slavica, Duje Papak, Ivano Slamić, Joso Šuljak, Matej Vukičević. Petar Načev, Teo Macura, Davud Tatar, Šimun Ujaković, Vice Mikulandra, Duje Dučić i Jakov Tabula.
Na programu je bilo 6 disciplina - 25 noge s daskom, 25 slobodno, 50 prsno, 50 leđno, 100 mješovito i 400 slobodno. Najuspješniji su bili David Slavica, Duje Dučić i Tereza Labaš. U disciplini 100 mješovito David je osvojio brončanu medalju. Brončanu medalju je osvojila i Tereza Labaš u disciplini 50 leđno. Duje Dučić, kojemu je ovo bilo prvo natjecanje, osvojio je srebro u disciplini 25 noge s daskom. Uz Duju po prvi put su nastupili i Joso Šuljak i David Morić.

 

Iz kategorije: Sport