Datum objave: 05. Veljača 2014

Svečano obilježen početak radova na Marini Pirovac

Nina Medić
Nina Medić

Danas je u Pirovcu svečano obilježen početak radova na izgradnji Luke nautičkog turizma – Marina Pirovac u Pirovcu, a svečanosti je prisustvovao i Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac te Goran Pauk, Šibensko-kninski župan. Marina bi s radom trebala početi u svibnju slijedeće godine, a primarno bi zaposlila 31 radnika.

Investitor buduće marine u Pirovcu je tvrtka „Adriatic Charter“ d.o.o. iz Sukošana koja će u ovaj projekt uložiti 72 milijuna kuna. Vrijednost koncesije u trajanju od 20 godina za Marinu Pirovac iznosi 11,5 milijuna kuna.  Nova marina će imati 200 vezova, a obuhvaća 11.624 m² kopnene površine i 41.311 m² morske površine.

U sklopu izgradnje marine izvršit će se pomorsko-građevinski radovi na izgradnji primarnog i sekundarnog lukobrana Marine Pirovac, izrada nove obalne linije na budućoj sjevernoj i zapadnoj strani akvatorija marine, građevina s pratećim sadržajem marine, manipultivni i radni plato s dizalicom te uređenje zaobalnih površina (zelene površine, parkiralište, tri plutajuća gata Marine).

 „Djelatnosti Marine Pirovac namijenjene su prvenstveno nautičarima, no u značajnom dijelu one su koncipirane tako da doprinose obogaćenju turističke ponude Općine Pirovac i Šibensko-kninske županije.“, istaknuo je župan na današnjem svečanom obilježavanju početka radova.

FOTO: sibensko-kninska-zupanija.hr

Iz kategorije: Vijesti