Datum objave: 19. Veljača 2014

Mali autobusni prijevoznici poručuju: „ATP-u se povlađuje, a nas se ignorira!“

Nina Medić
Nina Medić

Ogorčeni tretmanom bivših i sadašnjih lokalnih vlasti zbog potpunog isključivanja iz obavljanja javnog gradskog prijevoza i prijevoza učenika, predstavnici Krka Prometa i Pražen putovanja okupili su se danas tražeći svoja prava. Smatraju da je nepravedno da se sve koncesije, bez ikakve kontrole voznog parka i pod sumnjivim okolnostima daju Autotransportu Šibenik. 

Mali autobusni prijevoznici , tvrtke Antonioturs, Slaptours Nova, Pražen putovanja i Krka promet, udružili su svoje snage u kolovozu 2012. godine kada su privremeno su preuzele koncesiju Autotransporta za područje grada Šibenika kada je ATP objavio kako više nije u mogućnosti obavljati tu djelatnost.  Usluge malih autobusnih prijevoza tada su itekako dobrodošle, ali nakon dva mjeseca, kada je ATP opet bio spreman za obavljanje gradskog prijevoza, ostali su jednostavno, otpisani.

Milan Koštan, vlasnik Krka prometa ističe kako su na posljednjem javnom natječaju kojeg je Grad Šibenik raspisao za obavljanje javnog gradskog prijevoza na kojem se tražilo se 50 autobusa i 100 vozača, mali prijevoznici automatski eliminirani jer oni taj kapacitet nemaju.  Stoga su bili prisiljeni odustati od natječaja.

„ ATP je dobio taj natječaj bez ikakvog pregleda njihovog voznog parka, a od njihovih autobusa niti jedan ne odgovara uvjetima koje Grad ili Županija traže, a pogotovo kada se radi o prijevozu školske djece jer se tu miješa linijski prijevoz i prijevoz školske djece. ATP-u su Grad i županija dali sve natječaja, a mene je tada stečajni upravitelj ucijenio rekavši mi da ako hoću mogu raditi za njih za 5.80 lipa po satu. Ja sam radio pet, šest dana, vidio sam da to ne vodi ničemu te sam se jednostavno povukao i otišao jer time nisam mogao pokriti niti troškove goriva“, kazao je Koštan.

Posao autoprijevoznika počeo je raditi 1996. kao razvojačeni hrvatski branitelj i dragovoljac.  „Mislim da moj status branitelja dragovoljca svima njima na vlasti ne znači ništa iako se svi kunu u branitelje, Domovinski rat i dragovoljce. Moji autobusi, njih ukupno 14, iako su u boljem stanju sada tu samo stoje, a osmero radnika koji su tu bili zaposleni sada su na birou. Žao mi je što je do toga došlo. Boriti ću se na bilo koji način za svoja prava. O ovome sam obavijestio sva ministarstva, poduzetništva, obrta, branitelja. Mislim da sam zaslužio barem toliko da me pozovu na razgovor. Ja sam isprobao sve: nudio sam im prodaju, najam autobusa, a nitko mi se nije udostojao niti odgovoriti na upite, a to me najviše boli. Poručujem svima od Zagreba do ovdje da ne diraju u branitelje i na kaljaju naše imena nego neka nam dozvole da dostojno živimo i radimo“, priča ogorčeni i razočarani Koštan.

Mario Pražen, direktor Pražen putovanja d.o.o ističe kako problem prijevoza putnika u Šibeniku, a pogotovo problem javnog gradskog prijevoza postoji  već dugi niz godina: „Problem ATP-a Šibenik ne seže samo u zadnje dvije godine već u zadnjih 20ak godina! Mi smo gradskoj upravi u nekoliko navrata davali prijedloge da se i nas uključi u javni gradski prijevoz, međutim činjenica je da nas ne nikada nije do kraja saslušalo niti se uvažilo naše stručno mišljenje. Što se tiče zadnjeg natječaja kojeg je Grad raspisao, on je bio raspisan tako da se nitko od malih prijevoznika na njega nije mogao javiti! Iako moja tvrtka ipak nastavlja svoju djelatnost,  jer mi se u pravilu nikada nismo bavili javnim gradskim prijevozom već samo povremenim prijevozom putnika u turističke svrhe u određenom dijelu prijevozom školske djece, smatram da je gradska koncesija za javni gradski prijevoz obuhvaća velik obim posla i tu je prilika da se otvori puno ranih mjesta.  Stoga ne razumijem da se ne može naći neki kompromis da se u obavljanje gradskog prijevoza uključe i druge tvrtke te da se čovjeku koji dugi niz godina davao doprinos Gradu i Autotransportu dopusti da radi svoj posao.“

„Kada je u kolovozu 2012. godine, prije nego što je Autotransport otišao u stečaj, došao poziv iz ureda za komunalne djelatnosti u  Gradu Šibeniku nama malim prijevoznicima da obavljamo usluge javnog gradskog prijevoza jer, kako je pisalo u fax-u ATP za to više nema goriva, mi smo se sastali u jedno popodne i dogovorili da već ujutro počnemo s obavljanjem gradskog prijevoza“, priča Pražen.  Mali prijevoznici obavljali su tad bez ATP-a dva mjeseca javni gradski prijevoz i sve je savršeno funkcioniralo da bi nakon ta dva mjeseca opet došao fax da ATP nastavlja s tom djelatnosti za koju je imao koncesiju, a ostale prijevoznike se jednostavno isključilo. „Smatram da su svi mali prijevoznici u Šibeniku u ta dva mjeseca dokazali da usprkos što nismo veliki kao ATP, možemo funkcionirati savršeno kada nam se nešto povjeri“, zaključio je Pražen.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3