Datum objave: 12. Siječanj 2015

HDZ ZAHVALIO BIRAČIMA: Rezultati izbora potvrdili da HDZ vodi ispravnu politiku

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ovi izbori pokazali su kojim  putom Hrvatska želi ići.

 

Goran Pauk, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Šibenika u ime HDZ-a te  Boris Dukić, predsjednik Gradske organizacije HSS-a Grada Šibenika, Florijan Žiži, predsjednik Županijskog vijeća Hrvatske stranke prava Ante Starčević i Hrvoje Zekanovć, dopredsjednik HRAST-a Pokreta za uspješnu Hrvatsku, zavalili su se danas svim biračima koji su na predsjedničkim izborima glasovali za kandidatkinju HDZ-a i koalicijskih partnera Kolindu Grabar Kitarović te tako omogućili da Hrvatska dobije prvu predsjednicu u svojoj povijesti.

„Put aktualne hrvatske vlade na čelu s premijerom Zoranom Milanovićem i politika koju vodi SDP nisu ni dobar put ni dobra politika. To više nije tvrdnja jedne stranke nego poruka građana Republike Hrvatske koji su svoje mišljenje jasno izrekli na aktualnim predsjedničkim izborima. Zbog toga to i nisu bili samo predsjednički izbori već i izbori na kojima se birao smjer kojim Hrvatska treba ići i kojim hrvatski građani žele da ona ide.“ Kazao je Goran Pauk te dodao da su Grad Šibenik i Šibensko – kninska županija ostali utvrde HDZ-a. Kolinda Grabar Kitarović, gledajući sva hrvatska županijska središta, dobila je samo u Gospiću više glasova nego u Šibeniku.

„Odličan izlazak na birališta pokazao je koliko su građani zainteresirani za budućnost Hrvatske, a svojim su glasovima potvrdili da HDZ vodi dobru i ispravnu politiku“

Florijan Žižić je kazao kako su građani pokazali da žele promjene i da je pobjeda Kolinde Grabar Kitarović putokaz za predstojeće državne izbore, Boris Dukić  je naglasio da je koalicija s HDZ-om dobitna kombinacija te da je na dobrom putu, a Hrvoje Zekanović je izrazio zadovoljstvo što je Kolinda Grabar Kitarović u kampanji iznosila stavove koje zastupa HRAST čijim članovima je zbog toga posebna čast što je upravo ona pobijedila na izborima i postala prvom predsjednicom Hrvatske.

Na novinarsko pitanje hoće li reagirati na najave Ivana Klarina, predsjednika ŽO SDP-a Šibensko – kninske županije da će javno raskrinkati čelnike HDZ-a Gorana Pauka i Antu Kulušića, Pauk je odgovorio da šibenska javnost sve o njemu već odavno zna, a da bi Klarin trebao progovoriti o sebi jer je kao čelnik izbornog stožera SDP-ovog kandidata Ive Josipovića u 9. izbornoj jedinici izgubio izbore što pokazuje koliko vrijedi. Goran Pauk je osim toga, komentirao rezultate predsjedničkih izbora u Općini Primošten te istaknuo da je, usprkos tome što je kandidatkinja HDZ-a u toj općini izgubila izbore, zadovoljan rezultatima.

„U Primoštenu se vodila velika borba među podijeljenim biračkim tijelom. Kolinda Grabar Kitarović je dobila 719 glasova, a Ivo Josipović 791. To je dobar rezultat obzirom na okolnosti i rezultate nekih ranijih izbora.“

Iz kategorije: Vijesti