Datum objave: 31. Svibanj 2016

ČEKA SE UGOVOR: Ništa od svibanjske sanacije dječjih igrališta u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Krajem travnja nekolicina mama upozoravala je na brojna dječja igrališta diljem Šibenika koji 'vape' za popravcima. Taj se apel posebno odnosio na igralište u gradskoj četvrti Baldekin koji se tih dana po tko zna koji put našao na meti devastatora.

 

'Zatrpani' fotografijama uništenih dječjih parkova čiji glavni problem nije to što je igralište uništeno koliko demolirane sprave prijete sigurnosti djece, obratili smo se pročelniku Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika, Miroslavu Luciću koji nam je tada rekao da Grad kreće u sustavnu obnovu dječjih parkova po gradu te da radovi počinju u svibnju.

 

Međutim, svibanj je na izdisaju, a šibenske mame i dalje nam šalju fotografije uništenih igrališta. 

 

- Do kraja tjedna trebali bismo potpisati ugovor s izvođačem radova. U zakašnjenju smo, ali zaključujemo čitavu stvar - kazao nam je, pak, danas pročelnik Lucić. 

 

Nakon što se potpiše ugovor s izvođačem, konačno bi trebali početi i radovi. Nadamo se ubrzo jer sigurnost djece ne pita za ugovore, rokove, a ako ćemo mak na konac odbrojavamo sitno do početka Međunarodnog dječjeg festivala na tlu grada koji se voli nazivati - prijateljem djece. 

 

 

Piše: Snježana Klarić

Iz kategorije: Vijesti