Datum objave: 16. Rujan 2016

FOTO: Predsjednica Grabar Kitarović priznala važnost uloge Žirja u obrani Šibenika i Hrvatske

Šibenik News
Šibenik News

Središnja svečanost proslave 25. obljetnice Spomendana Rujanskog rata i 25 godina od osnutka Hrvatske ratne mornarice HRM proslavljena je danas u Šibeniku, a svečanosti je prisustvovala i Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH.

 

S broda Učka u šibenskoj luci u more predsjednica je bacila vijenac u spomen na sve pripadnike HRM –a koji su poginuli u Domovinskom ratu. Prije toga je održan Mimohod članova braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata i učenika šibenski osnovnih i srednjih škola od Spomen obilježja na Baldekinu do šibenske rive gdje je nastavljeno druženje na sajmu udruga branitelja i uz porcije telećeg rižota koji su pripremali članovi Sekcije ugostitelja Udruženja obrtnika grada Šibenika. 

 

Grabar Kitarović dočekali su Goran Pauk, župan šibensko - kninski i Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, grada heroja koji je višednevnom bitkom poznatijom kao Rujanski rat ostvario prvu i značajnu pobjedu u Domovinskom ratu. 

 

Upravo je i sama predsjednica u svečanom govoru naglasila značaj bitke koja se vodila na šibenskom području, osobito na otoku Žirju.  

 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti