Datum objave: 16. Rujan 2016

FOTO: Šibenčani, staro i mlado, s veseljem dočekali šibensku nevistu, predsjednicu Kolindu

Šibenik News
Šibenik News

Tijekom boravka u Šibeniku, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović družila se sa Šibenčanima. Uglavnom je to značilo rukovanje i fotografiranje s građanima Krešimirovog grada i to svih generacija. 

 

S prvom ženom Lijepe Naše, ujedno i šibenskom nevistom, kratko su se družili i  fotografirali učenici Osnovne škole Juraj Dalmatinac iz Šibenika.  Učenici osnovne škole 'sišli' su na šibensku rivu kako bi razgledali flotu Hrvatske ratne mornarice.

 

- Ovo je jedinstvena prilika da djeca vide ratne brodove na današnji dan i mogu reći da su oduševljeni viđenim - kaže nam Natko Duvnjak, ravnatelj crničke škole. 

 

Osim 25 godina od osnutka Hrvatske ratne mornarice, u Šibeniku se ovih dana, s naglaskom na današnji datum, obilježava i 25. obljetnica Spomendana Rujanskog rata, višednevnih ratnih zbivanja koji su odigrali odlučujuću ulogu u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu. 

 

- Mislim da su dosta upoznati i kroz nastavu povijesti i kroz ono što čuju kod kuće. Naravno da je današnjim generacijama teško predočiti što smo mi proživljavali tih dana, ali imaju dosta informacija - odgovara ravnatelj na pitanje koliko su zapravo šibenski školarci upoznati s temom Domovinskog, odnosno Rujanskog rata. 

 

Ipak, izgledno je da će ne samo učenici OŠ Jurja Dalmatinac već i sva djeca Krešimirovog grada današnji dan pamtiti po velikim ratnim brodovima i po susretu s najvažnijom osobom u Hrvatskoj, predsjednicom, a na taj će ih susret podsjećati fotografija snimljena na rivi rodnog grada predsjedničinog supruga. 

 

 

Iz kategorije: Vijesti