Datum objave: 29. Rujan 2016

FOTO: S misnog slavlja u Šibeniku čulo se o izdaji i oholosti političara i trgovaca odanih novcu

Šibenik News
Šibenik News

U povodu blagdana svetog Mihovila zaštitnika grada Šibenika danas je prošla svečana povorka središtem grada od katedrale svetog Jakova preko rive i natraga na katedralni trg gdje je održano svečano euharistisko slavlje. 

 

Čast da zastavu sv. Mihovila u procesiji nosi pripala je članu katedralnog zbora sv. Mihovil, Danku Brziću.

 

U svojoj propovijedi monsinjor Mile Bogović, ličko – senjski biskup u miru, kazao je da je arkanđeo Mihovil pravi primjer kako se treba postaviti u slučaju pobune protiv Boga i da se nije poveo za Luciferom koji nije htio biti glas Božji. 

 

- Takvih slučajeva bilo je kroz povijest do danas i bit će ih od prvog do zadnjeg Adama - dodao je.  Govorio je i o izdaji i oholosti koja je i danas prisutna oko nas u politici i u financijskim krugovima i velikim trgovačkim lancima koji sve podređuju novcu. 

 

- Pobuna protiv Boga događa se i u naše vrijeme. A sveprisutna je i laž. Tako mi je jedan prijatelj nedavno kazao da je želio ući u politiku, a da su mu drugi rekli da ako se želi odmakuti od laži da to ne radi. Izdaja se događa pogotovo kad se promijeni politički sustav pa se pretračava iz jedne stranke u drugu. Moram citirati jednog našeg pisca aforizama koji je kazao ''Ja danas, ja sutra. Bojim se da će se ta dvojica negdje i potući''. Iz različitih krugova i danas dolazi pobuna protiv Boga. Poznato je kroz povijest da su se u prvom redu protiv Boga bunili oni koji su raspolagali novcem. Danas su to financijski krugovi i moćni trgovački lanci. Izloženi smo i lažima, a najbolji primjer su bile osamdesete godine prošlog stoljeća kada su upravo takve laži bile uvod u nasilje, a u 90-tim godinama zamijenili su ih topovi i tenkovi. To se događa i kad određene ideologije sebi uzimaju prava koja ima bog - dijelovi su propovijedi. 

 

 

Iz kategorije: Vijesti