Datum objave: 07. Listopad 2016

Ženska inicijativa HNS-a: Hrvatska u ozračju klerikalizacije dovodi u pitanje slobodu i pravo čovjeka

Šibenik News
Šibenik News

Iz županijske organizacije Ženske inicijative HNS-a poručuju da Hrvatska u ozračju klerikalizacije sve češće i glasnije dovodi u pitanje slobode i ljudska prava.

 

-Pitamo se, do kad će Hrvatska u 21. stoljeću trpjeti ovakvo anticivilizacijsko djelovanje ili čekati da dobijemo prijedlog Zakona poput  Poljske - poručuju iz HNS-a.

 

Na taj su iz zaključak ponukali nedavni događaji koji su se odvili u Šibeniku i Vukovaru, a vezani su za inicijativu kampanje '40 dana za život' čije su aktivistice u Šibeniku napale novinara koji je tom prilikom nastojao uzeti izjavu. U Vukovaru, pak, članovi inicijative dobile su anonimnu poruku o dolasku žene u bolnicu koja se odlučila na pobačaj. 

 

-  To je kršenje prava na privatnost pacijentica i uznemiravanje drugih pacijenata, i oštro bi se trebalo sankcionirati - komenitraju u HNS-u.

 

Ženska inicijativa HNS-a šibensko - kninske županije stoji iza toga da bi zakonska zabrana pobačaja bila opća prijevara. Nastavit će se zalagati da svaka žena ima pravo na izbor što isključuje autonomno odlučivanje pojedinaca protiv čega će se, pak, nastaviti oštro boriti.


 

Iz kategorije: Vijesti