Head 06
Datum objave: 27. Listopad 2016

Donosimo trodnevni program obilježavanja 72. godišnjice oslobođenja Šibenika i Dalmacije od nacifašizma

Šibenik News
Šibenik News

Kako smo ranije pisali, Muzej pobjede i oslobođenja Dalmacije u II. svjetskom ratu u Šibeniku bit će otvoren u subotu, 5. studenog. No svečanosti otvorenja ove za cijelu Dalmaciju, ali i ostatak Hrvatske, kulturne ustanove prethodi program koji počinje dva dana ranije, u četvrtak, 3. studenog.

 

 

Programima će ukupno prisutvovati oko 500 uzvanika s gotovo svih strana svijeta, a evo što su Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Šibensko – kninske županije i Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Šibenika pripremili u povodu obilježavanja 72. godišnjice oslobođenja Šibenika i Dalmacije:

 

Četvrtak, 3. studenoga
12h – Polaganje vijenaca na Spomen kosturnici na Kvanju
18h – Otvorenje izložbe „Nosioci partizanske spomenice sa šibenskoga područja“ (u novim prostorijama udruge)

 

Petak, 4. studenoga
17,30h – Okrugli stol: Antifašizam jučer, danas, sutra – Gradska knjižnica Juraj Šižgorić, sudjeluju: Tomislav Jakić, Hrvoje Klasic, Dragan Markovina i Karolina Leaković, moderator: Emir Imamović Pirke

 

Subota, 5. studenoga
10,30h – polaganje vijenca u spomen na oslobođenje Dalmacije u II. svjetskom ratu, uz prigodni program (Spomen park Šubićevac)
12,30h – Otvorenje Muzeja pobjede i oslobođenja Dalmacije (na Gorici, u ulici N. Ružića br. 1, druženje na Trgu Medulić)
17h – Svečani koncert ženskog pjevačkog zbora „Kombinat“ (HNK u Šibeniku)
 

 

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3