Head 05
Datum objave: 11. Studeni 2016

Grad Šibenik dodijeljuje 31 stipendiju u iznosu od 700,00 kuna mjesečno

Šibenik News
Šibenik News

Objavljen je natječaj za dodjelu studentskih stipendija Grada Šibenika, a ukupno 31 stipendija u visini od 700,00kn mjesečno bit će raspoređena u kategorijama za studente prve godine preddiplomskih studija, prve godine diplomskih studija te za studente viših godina studija.


Studentima prve godine preddiplomskih studija bit će dodijeljeno ukupno 14 stipendija, studentima prve godine diplomskih studija osam, a za studente viših godina studija predviđeno je devet stipendija.

 


- Kriteriji za ostvarenje stipendija su uspjeh u prethodnom obrazovanju, socijalni status, te eventualno status djeteta poginulog branitelja Domovinskog rata, a propisni su Pravilnikom o uvjetima i kriterijima stipendiranja studenata Grada Šibenika - kazao je Nikica Penđer, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika.

 


Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu studentskih stipendija imaju studenti koji se školuju u RH na sveučilišnim preddiplomskim, integriranim i stručnim studijima, te sveučilišnim diplomskim i specijalističkim diplomskim stručnim studijima, kojima je osnivač Republika Hrvatska, a koji ispunjavaju uvjete propisane natječajem.

 


- Do 30. rujna 2016. godine, po prijašnjim provedenim natječajima o stipendiranju studenata, Grad Šibenik ukupno je stipendirao 43 studenta.Drago nam je da možemo nagraditi vrijedne studente za ostvareni uspjeh, odnosno bar malo olakšati obiteljima slabijeg imovinskog stanja u obrazovanju djece - dodao je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.

 


Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Grad Šibenik, Povjerenstvo za dodjelu stipendija, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, Šibenik.
Obrazac prijave može se preuzeti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Šibenika ili na službenoj internet stranici Grada Šibenika: www.sibenik.hr.
Prijave na natječaj podnose se u roku od 15 dana od dana objave, a rezultati će biti objavljeni 15 dana nakon isteka roka za prijavu na natječaj.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3