Datum objave: 14. Studeni 2016

Narednih 15 dana možete uputiti komentar na projekte Grada Šibenika vrijedne 20 milijuna kuna

Šibenik News
Šibenik News

Šibenčanima je ostalo još 15 dana do kraja isteka roka da daju svoje komentare, prijedloge i pokude na račun Prijedloga Programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture u 2017. goini koje je izradio Grad Šibenik, a koji se odnose na administrativno područje Grada ŠIbenika.

 

- Po završetku Savjetovanja, svi pristigli prijedlozi bit će pregledani i razmotreni, sastavit će se Izvješće o usvojenim i odbijenim prijedlozima i to izvješće će biti objavljeno na ovoj stranici. Temeljem ponuđenog prijedloga Programa i vaših pristiglih prijedloga, formulirat će se konačni tekst Programa - stoji na internetskoj stranici gradske uprave.

 

Za navedene programe izdvojeno je 20.470.000,00 kuna te će se novac raspodjeliti na projekte unutar četiri kategorije, točnije na Programe koji se odnose na građenje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za javne površine,  nerazvrstane ceste, javnu rasvjetu te  ostale objekte, uređaje i trošak komunalne infrastrukture.

 

U okviru radova na javnim površinama Grad Šibenik u suradnji s građanima trebao bi urediti i obnoviti dječja i sportska igrališta u Šibeniku, Boraji i Vrpolju, no najveći izdatak svakako će biti onaj za uređenje sportsko - rekreacijskog centra u Donjim Ražinama za što bi se trebalo izdvojiti oko 1,5 milijuna kuna.

 

Za programe nerazvrstanih cesta izdvojeno je 3,6 milijuna kuna, dok bi se za javnu rasvjetu za područje Šibenika, Zatona, Grebaštice Donje trebalo utrošiti 945 tisuća kuna. U zadnjoj kategoriji Programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture u narednoj godini nalazi se ujedno i najskuplji projekt, uređenje gradske plaže u Brodarici. Vrijednost tog projekta je 7 milijuna kuna, a za sve planirano te ponuđeno građanima na ocijenu trebalo bi utrošiti oko 9,8 milijuna kuna.

 

Detaljni Program kao i obrazac za dostavu prijedloga može se pronaći na stranicama Grada Šibenikom klikom na poveznicu - MOJE MIŠLJENJE.

 

 

Iz kategorije: Vijesti