Datum objave: 30. Prosinac 2016

Ususret cikloturizmu: Traju radovi na uređenju biciklističke staze od Lozovca do Gornjih Krnića

Šibenik News
Šibenik News

Radovi na uređenju biciklističke staze Lozovac – Gradina – Konjevrate – Gornji Krnići su u punom jeku. Riječ je o projektu Grada Šibenika koji je na javnom natječaju dobio i financijsku potporu Hrvatske turističke zajednice u iznosu od 110 tisuća kuna. 

 

- Pojmovi turizma i turističkih sadržaja se u ljetnim mjesecima isključivo vežu uz priobalna naselja i gradske četvrti u kontaktnoj zoni s morem. No, mi u gradskoj upravi želimo turistički razvijati cjelokupno administrativno područje Šibenika, što uključuje niz naših mjesta u unutrašnjosti. Stoga na natječaje za bespovratna sredstva prijavljujemo projekte poput ovog koji se proteže kroz čak četiri gradska naselja. Uspješnost u dobivanju bespovratnih sredstava nam je velika, a ovom prilikom se zahvaljujem Hrvatskoj turističkoj zajednici i Upravi JU NP Krka koji su prepoznali dobitnu kombinaciju: ekologiju, biciklizam i turizam - kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

 

Grad Šibenik i Javna ustanova Nacionalni park Krka sklopili su sporazum o zajedničkom financiranju ove 6 kilometara duge staze gdje JU NP Krka osigurava 255 tisuća kuna, a Grad Šibenik ostatak.

 

Ovaj projekt osnažit će turističku ponudu i razvoj turizma u dijelu Šibenika koji nije na obalnoj crti, odnosno uz more. Obogaćivanje turističke ponude navedenog područja privući će veći broj posjetitelja te popuniti smještajne kapacitete okolnih mjesta. Doći će do aktiviranja neiskorištenih turističkih resursa i kreiranja novih motiva dolazaka turista na turistički nerazvijeno područje. Pridonijet će se razvoju selektivnih vrsta turizma u koje spadaju i cikloturizam, koji nije razvijen na tom području, te ekološki i izletnički turizam.

 

Biciklistička staza završava neposredno poslije Gornjih Krnića te se u blizini njezine posljednje točke nalazi vidikovac s pogledom na ušće rijeke Čikole i kanjon rijeke Krke.

 

Iz kategorije: Vijesti