Datum objave: 05. Siječanj 2017

Studenti bijesni zbog oporezivanja dohotka, mladež SDP-a poručila: Za isti rad bar priznajte radni staž

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Ruganju na društvenim mrežama, a sve na račun HDZ-a, nakon što je Izmjenom Pravilnika o porezu na dohodak prag za oporezivanje studentskih zarada spušten sa 50.000 kuna na 15.000 kuna godišnje, pridružili su se i članovi Foruma mladih SDP-a Šibensko - kninske županije.

 

Studenti diljem Hrvatske s razlogom bijesne zbog nove Izmjene Pravilnika o porezu na dohodak ministarstva kojim rukovodi Zdravko Marić koji je tu stopu spustio ni više ni manje nego za tri puta, a što se kosi s obećanjem iz predizborne kampanje premijera i prvog čovjeka HDZ-a, Andreja Plenkovića.

 

- Oporezivati studente koji radom uprihode više od 15.000,00 kn godišnje možda bi mogli i prihvatiti kada bi se studentima za isti rad priznao radni staž. Vjerujemo da bi i studenti i #vjerodostojna Mladež HDZ-a na to pristali - poručila je mladež županijskog SDP-a.

 

 

Zadnja u nizu ideja ministra Marića koja ubrzo nakon postaje i praksa osobito je teško pala studentima koji ne primaju stipendije, kojima budžet nije dovoljan za sve što fakultetski život podrazumjeva stoga ne čudi što se vijest brzo proširila društvenim mrežama, a ukoliko se nešto ne promjeni, studenti najavljuju izlazak na ulice, točnije pred Markom trg u Zagrebu.

 

Tada kandidat za premijera RH, Andrej Plenković u predizbornim kampanjama kitio se epitetom vjerodostojnog čovjeka, vjerodostojne stranke, vjerodostojne borbe za hrvatski narod, staro i mlado no nismo morali dugo čekati da se pokaže da jedino što je vjerodostojno je da će mali čovjek u Hrvatskoj uvijek platiti najvišu cijenu.

 

Sada mladi ljudi koji kombiniraju školovanje i posao premijeru, ministru financija i ostalima koji im otežavaju dovoljno teške prilike poručuju - ostavite studente na miru!

 

 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti