Datum objave: 02. Veljača 2017

Ivan Rajić (SDP): Imamo najgoru i najnesposobniju vlast ikad u Šibeniku

Snježana Klarić
Snježana Klarić

SDP-ovci Ivan Rajić i Anita Jakšić na konferenciji za novinare nastojali su ukazati na, kako su kazali, neodrživost obećanja koja daje gradonačelnik Šibenika, Željko Burić.

 

- Tri i pol godine ova gradska vlast nije radila gotovo ništa pa se sad sjetila da cijeli grad bude gradilište da se ne može normalno ući – kazao je Ivan Rajić, dodajući da je grad raskopan, promet u kolapsu, ljudi na posao i s posla idu tristo puta duže.

 

- Grad smo turizma. Naši iznajmljivači s kojima smo u kontaktu svakodnevno, a sve ih je više upravo zahvaljujući plaži Banj i svemu što je prošla vlast izgradila, pitaju se kako će izvršiti svoje pripreme jednom kad sezona krene. Kopanje Poljane je projekt gdje je na vrlo nedemokratski način izbjegnuto predstavljanje projekta građanima Šibenika. Nije bilo nikakve javne rasprave, građane se nije pitalo trebaju li tri etaže podzemne garaže. i sve to tri i pol mjeseca do lokalnih izbora – podsjetio je Rajić.

 

SDP-ovac tvrdi da nijedan projekt u tijeku nije projekt gradske vlast, već da je riječ o privatnim investicijama dok se iz gradskog proračuna ne financira – ništa.

 

- Za boga dragoga, pa plinovod je privatna investicija. Čvor Meterize je projekt riješen 2014. godine. Već su tad osigurana sredstva, to što se realizira dvije godine kasnije je nešto sasvim drugo. To je dokaz, a svjedoci smo danas, da je tadašnja opozicija već ranije opstruirala takav projekt, a sad se hvale da je to njihov projekt – kazao je gradski vijećnik iz redova SDP-a.

 

Navodi da se kopanje Poljane zbog premještanja vodovodne i kanalizacijske mreže moglo napraviti i ranije da se Vodovod i odvodnja, tvrdi Rajić, nije pretvorio u brokersku kuću koja kupuje dionice Jadranske banke koja ovih dana propadaju.


- Pet milijuna kuna nije baš malo – ustvrdio je Rajić, a njegovo mišljenje dijeli i Anita Jakišić koja je imala što kazati na temu.


- Gradonačelnik je izjavio da nije bio upoznat da je Skupština Društva Vodovoda ikad raspravljala o kupnji dionica Jadranske banke. Pripremili smo zapisnik sjednice Nadzornog odbora da će direktor izvijestiti Skupštinu o kupnji pet milijuna kuna vrijedne dionice Jadranske banke. Odluka je donijeta par mjeseci, pet –šest mjeseci prije nego što se Jadranska banka sanirala ili laičkim jezikom rečeno prije nego je počela propadati. Svjesno se uložilo pet milijuna kuna Vodovoda kojemu građani Šibenika plaćaju skupu vodu, a neki dijelovi grada u 2017. godini još nemaju vode. Sad, da to nije spektakularno, neka procijene sami građani – komentirala je Jakšić.


Za gužve po gradu Rajić pomalo sarkastično krivi, kako je kazao, PR-ovce iz ureda gradonačelnika koje Burić bespogovorno sluša.

 

- Sve što PR-ovci kažu, on daje vani i sad građani Šibenika to trebaju 'popiti' i reći 'Da, grad se uređuje' . Kopanje po gradu je vrijeđanje Šibenčana i Šibenčanki jer ovakav nabijeni raspored građevinskih radova znači da Željko Burić misli da se Šibenčane može prevariti, da imaju kratkoročno pamćenje. Mi mislimo upravo suprotno. Imamo najgoru i najnesposobniju vlast dosad u Šibeniku – ustvrdio je Rajić, dodajući da SDP neće dopustiti da se njihova vladavina nastavi, da neće dopustiti obmanjivanje javnosti koja dovodi do ušutkivanja javne riječi i vođenja konstruktivnih rasprava o budućnosti i razvoju grada i okolice


- Građani moraju znati da je ovo slikavanje gradonačelnika za buduće PR aktivnosti i ne mislimo da je to dobro za građane – kazao je SDP-ovac.


Aniti Jakšić sjelo je navodno priznaje aktualnog dogradonačelnika Danijela Milete da aktualna gradska vlast nema projekata već dovršava one iz mandata SDP-ovog gradonačelnika Ante Županović.

 

- Drago mi je i ponosna sam što je SDP-ova vlast ostavila toliko toga da je gradonačelnik i cjelokupna uprava imala posla četiri godine, drago mi je, ponajprije, da su ti projekti doprinijeli razvoju grada u turističkom dijelu – kazala je Jakšić, dodajući da, s druge strane, gradonačelnik Burić nije realizirao ništa iz predizborne knjižnice datirane na 2013. godinu.


- Čak i ove projekte koje su naslijedili nisu završili kako je planiran projektima. Znamo po tvrđavi sv. Mihovila, na plaži Banj imamo devastirani prostor. Pa kad Burić kaže da mi ne volimo Šibenik. Mi itekako volimo Šibenik, non stop ukazujemo na propuste, dajemo prijedloge, ali nas se doslovno šikanira. Ljubav prema Šibeniku iskazuje se svakodnevnom brigom i zapažanjem – ispričala je SDP-ovka preduhitrivši Burićev nastup na nekoj novoj gradskoj sjednici kada će, kako je kazala, ponovno koristiti omiljeni futur ne bi li najavio ono što bi se trebalo dogoditi.

 

A hoće li, pitanje je.

 

 

Iz kategorije: Vijesti