Datum objave: 14. Veljača 2017

FOTO DANA Prijestolje kralja šibenske socijalne stvarnosti

Diana Ferić
Diana Ferić

Nerado se o tome govori i prečesto se u Šibeniku odvraća pogled od sugrađana čija životna stvarnost nisu trgovački centri nego kontejneri za odlaganje otpada. Postoji cijela tiha vojska onih koji prekapaju smeće u potrazi za odbačenim plastičnim bocama i ostacima hrane jer je to jedini način da prežive. U posljednje vrijeme sve veći broj.

 

Šibenčana ne baca hranu, boce, odjeći i druge još korisne stvari u kontejnere nego ih ostavlja uz njih kako bi ih siromašni mogli uzeti uz što manje sramote i poniženja. Na Baldekinu netko je otišao korak dalje pa je pored kontejnera za odlaganje otpada stavio – fotelju. Ona tu stoji već dugo i redovno se koristi.

 

Nekome služi za odmor, neki je doživljavaju kao simbolično prijestolje kralja šibenske socijalne stvarnosti. Ima i onih koji se s tom foteljom rugaju, ali se čini da je ipak više onih koji je doživljavaju kao poruku i podsjetnika da takve bijede i siromaštva kakvo nam se svakoga dana ukazuje u 21. stoljeću, u Šibeniku, u Hrvatskoj... ne bi smjelo biti.

 

Iz kategorije: Vijesti