Datum objave: 24. Ožujak 2017

Ministar turizma najavio rušenje rekorda iz 2016., prve naznake vidljive već za Uskrs

Šibenik News
Šibenik News

Na održanoj 4. sjednici Hrvatske turističke zajednice, ministar turizma Gari Cappelli i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić najavili su novu rekordnu sezonu što bi se trebalo vidjeti već u vrijeme Uskrsa.

 

- Definitivno je vidljivo da na svim tržištima imamo velika, pa i dvoznamenkasta povećanja bukinga. Vjerujemo da će nakon ljeta i posezona biti odlična. Ipak, počinjemo ozbiljno razmišljati što učiniti primjerice u ožujku i travnju kada u tim mjesecima nije Uskrs, ili pak u svibnju ove godine, koji bi mogao biti nešto slabiji od primjerice lipnja u kojem očekujemo odlične rezultate - kazao je tom prilikom ministar Cappeli.


U nastavku sjednice članovi Sabora su usvojili Godišnje financijsko izvješće i Izvješće o ostvarenju Programa rada Hrvatske turističke zajednice za 2016. godinu. Usvojeno je i izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru nad poslovanjem Hrvatske turističke zajednice za 2016. godinu.

 

Tako su ukupni prihodi Hrvatske turističke zajednice u 2016. godini ostvareni u iznosu od 273.565.503,00 kn što predstavlja 100% ostvarenja planiranih prihoda. Ukupni rashodi iznose 264.880.955,00kn, što predstavlja 99 posto realizacije planiranog iznosa. Od navedenog iznosa ukupni rashodi za aktivnosti izvršeni su u iznosu od 253.985.955,00 kn dok se preostali iznos od 10.895.000,00 kn odnosi na sredstva za podmirenje ranije preuzetih obveza iz 2016. godine.

 

- Uzimajući u obzir ukupne ostvarene rashode i utvrđena sredstva za podmirenje ranije preuzetih obveza, preostali iznos od 8.684.548,00 kn predstavlja sredstva koja se prenose u naredno razdoblje te će se posebnim odlukama direktora Glavnog ureda usmjeriti u druge aktivnosti određene Godišnjim programom rada za 2017. godinu - obavještavaju iz HTZ-a.

 

Godišnje izvješće prezentirao je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ivičić koji je naglasio da je Hrvatska turistička zajednica u 2016. godini sadržajno i dinamički provodila ključne aktivnosti planirane Godišnjim programom rada, a koje su pridonijele jačanju snage branda, boljem pozicioniranju hrvatskog turizma na međunarodnom turističkom tržištu i imidžu Hrvatske kao privlačne turističke destinacije.

 

Iz kategorije: Vijesti