Datum objave: 29. Ožujak 2017

Nasljednik/ca vodičke gradonačelnice Juričev Martinčev neće imati nimalo lak zadatak

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Nasljednik ili nasljednica vodičke gradonačelnice Branke Juričev Martinčev nakon predstojećih lokalnih izbora u svibnju ove godine imat će, po svemu sudeći, nimalo lak zadatak.

 

Naime, nakon što je Gradsko vijeće Vodica prihvatilo jednogodišnje izvješće o radu gradonačelnice, na internetskoj stranici Grada dali su objašnjenje zašto su rad u 2016. godini Juričev Martinčev, koja funkciju gradonačelnice, nakon što je ušla u Hrvatski sabor, obavlja volonterski, ocijenili pozitivnom ocjenom.

 

- Godina je to u kojoj je započela izgradnja dvaju kapitalnih infrastrukturnih objekata sufinanciranih novcima Europske unije, vodičke zaobilaznice i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Vodice – Tribunj - Srima. Otkupljeno je zemljište za proširenje i daljnju izgradnju vodičkog gradskog groblja te je s radom započela služba hitne medicinske pomoći 24 sata dnevno svih dana u tjednu, tijekom cijele godine - navodi su u tekstu makar se sa zadnjim ne bi složio načelnik Općine Tisno, Ivan Klarin.


Juričev Martinčev ide u prilog i povećanje gradskog prihoda od ukupno 72,8 milijuna kuna budući da su godinu ranije, točnije 2015., prihodi iznosili 51,9 milijuna kuna.

 

- Povećan je broj evidentiranih obveznika plaćanja komunalne naknade za više od 300 i danas on bilježi gotovo 9 tisuća evidentiranih aktivnih obveznika. Intenzivnije se pratila naplata gradskih poreza i vršio pritisak na neredovite platiše, pa je tako protekle godine naplaćeno ili je u tijeku sporazumna naplata gradskog poreza čime je proračun na ovoj stavci uvećan za više od 5 milijuna kuna - objašnjavaju.


U tekstu stoji i to da je u protekloj godini privedeno kraju 77 sudskih sporova, za razliku od 2015. kad ih je bilo riješeno 22. Na osnovu provedbe postupka legalizacije nelegalno izgrađenih objekata na području Grada Vodica ispušteno je 584 rješenja o naknadi za zadržavanje u prostoru i 926 rješenja o obračunu komunalnog doprinosa.

 

U odnosu na 2015., tijekom 2016. godine prijavljeno je pet gradskih projekata više pa ukupna brojka vodičkih projekata prijavljenih na natječaja raznih ministarstva iznosi 15.

Ono što posebno veseli Vodičane je i broj novorođenih.

 

- Ono što osobito veseli su prijemi obitelji s novorođenčadi kod gradonačelnice, koja je u 2016. godini primila i darivala jednokratnom pomoći za novorođenčad 57 mališana, dok je godinu prije u Vodicama rođeno 44 djece - navodi se na internetskoj stranici Grada Vodica.


Sve to trebat će nadmašiti budući gradonačelnik/ica.  

Iz kategorije: Vijesti