Datum objave: 15. Svibanj 2017

Pogledajte kuda prolaze studenti na putu do Studija energetike do kojeg gradski autobusi ne voze

Diana Ferić
Diana Ferić

Gotovo dvije godine nakon otvaranja, studenti Studija energetike i energetske učinkovitosti, na koji su čelni ljudi Šibenika jako ponosni do svog fakulteta u prostoru iNavis-a i natrag, neki i dva puta dnevno idu pješice jer ne postoji gradski autobus koji bi ih mogao prevesti do odredišta.

Nije pitanje samo udaljenosti i dužine pješačenja već sigurnosti budući da je cesta koja vodi do iNavisa preko Mandaline većim dijelom opasna jer uz nju ne postoji nogostup. Studenti se, posebno ovih dana kada se u predizbornoj kampanji stalno spominje Šibenik kao sveučilišni grad, pitaju do kada će to biti tako i hoće li netko povesti računa o njihovim osnovnim potrebama.

 

U gradskoj upravi Šibenika su nam odgovorili da su koncesionaru javnog gradskog prijevoza tvrtki Autotransport d.o.o. uputili inicijativu da se organizira posebna gradska linija, a to uključuje i stajalište koje će biti uređeno kraj Studija energetske učinkovitosti. „U tijeku je priprema terena, odnosno usklađivanje uvjeta u prometu na navedenoj lokaciji, nakon čega će biti uređeno ugibalište s kućicom“, ističu u gradskoj upravi.

Iz kategorije: Vijesti