Datum objave: 22. Kolovoz 2017

Vatrogasci noćas u zadnji tren spasili amfiteatar od vatrene stihije!

Diana Ferić
Diana Ferić

Noćas oko 23 sata vatrogasci iz Šibensko – kninske županije od vatrene stihije spasili su uz pomoć kolega iz kontinentalnih vatrogasnih postrojbi, rimski vojni amfiteatar kod Ivoševaca.

Vatra se, kako doznajemo, nošena jakim vjetrom, velikom brzinom približavala amfiteatru, a vatrogasci su se postavili između njega i plamena. Bila je to pogibeljna akcija u kojoj su iskazali nevjerojatnu hrabrost i požrtvovanje jer im zbog mraka nisu mogli pomagati kanaderi.

Usprkos noći i iznimno teškim uvjetima, vatrogasci su uspjeli zaustaviti vatru doslovno ispred samih zidova amfiteatra i tako sačuvati taj jedinstveni arheološki lokalitet.

Nakon što su zaustavili vatru vatrogasci su ostali uz amfiteatar dežurati tijekom cijele noći i jutros do 11 sati kada su se povukli uvjereni da tom jedinstvenom lokalitetu više ne prijeti opasnost.

Djelatnici Gradskog muzeja Drniš izvijestili su nas da poduhvat vatrogasaca zaslužuje svaku pohvalu te da osobito impresionira njihova svijest o važnosti vrijednosti koje su branili dovodeći u opasnost čak i vlastite živote.

 

Iz kategorije: Vijesti