Datum objave: 26. Listopad 2017

Jučerašnji izgredi navijača u Šibeniku:86 ih privedeno,13 osumnjičeno,jedan Funcut teško ozlijeđen

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska policija je jučer uoči, za vrijeme i nakon nogometne utakmice osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa između HNK „Šibenik“ HNK „Hajduk koja se igrala na Šubićevcu ukupno privela 86 navijača, i to 71 navijača Torcide i 15 navijača Funcuta, priopćili su jutros.

 

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je ukupno 12 osoba starosti od 18 do 35 godina osumnjičeno za prekršaj iz članka 4 Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima dok je od 21-godišnjak osumnjičen za prekršaj iz članka 3 Zakona o sprečavanju zlouporabe opojnih droga. Od ukupnog broja osumnjičenih njih devetorica su pripadnici navijačke skupine Torcida, a četvorica su pripadnici navijačke skupine Funcuti.

Protiv njih će biti podnesen Optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu.

U jučerašnjem sukobu navijača koji se dogodio oko 15,30 sati na Starom pazaru, dvojica navijača navijačke skupine Funcuti su ozlijeđena.Četrdesettrogodišnjak je zadobio teške tjelesne ozlijede zbog kojih je zadržan na daljnje liječenju u Općoj bolnici Šibenik, a 32-godišnjak je lakše ozlijeđen.
Policija u vezi s tim slučajem provodi kriminalističko istraživanje nad 58 navijača navijačke skupine Torcida koji su osumnjičeni za kazneno djelo iz članka 31 a Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

FOTO:Portal Dalmacijadanas

Iz kategorije: Vijesti