Datum objave: 03. Siječanj 2019

Potpisani ugovori za stipendiranje: Šibenik ove godine stipendira 46 studenata

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenskim studentima koji su, temeljem javnog natječaja, ispunili uvjete i ostvarili pravo na financijsku potporu Grada Šibenika ugovore o stipendiranju uručio je danas u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ gradonačelnik Željko Burić.


 Ukupno je dodijeljeno 46 ugovora o stipendiranju, odnosno 11 više nego prošle godine.


„ Iz godine u godinu nastojimo povećati stavku u proračunu Grada Šibenika namijenjenu za studenske stipendije kako bi bar malo rasteretili vas studente i vaše roditelje. Čestitam vam na ostvarenom uspjehu te priželjkujem da se većina vas nakon studija vrati u svoj rodni grad.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.


Studentima je na ostvarenim stipendijama čestitao i zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, ujedno i predsjednik Povjerenstva za dodjelu stipendija Grada Šibenika.


U kategoriji stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija dodijeljeno je 16 stipendija, uključujući kriterij uspjeha u prethodnom obrazovanju te kriterij socijalnog statusa. Prema istim kriterijima raspodijeljeno je 6 stipendija za studente prve godine diplomskih studija.


U kategoriji studenata viših godina studija dodijeljene su 24 stipendije.


Visina stipendija iznosi 700,00 kn mjesečno, a bit će isplaćivane za razdoblje od 01. listopada 2018.g. do 30. rujna 2019.g.


Za akademsku godinu 2018./2019.g. Grad Šibenik je u svrhu stipendiranja studenata osigurao 400.000,00 kn.
 

Iz kategorije: Vijesti