Head 03
Datum objave: 19. Veljača 2019

Policija spriječila pohod članova Torcide na Šibenik:Imali su pripremljene benglake i opasne predmete

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska policija nije potvrdila da su Šibenski funcuti  pretukli prije tjedan dana 20 - godišnjieg Torcidaša Tonija Juričeva na šibenskom autobusnom kolodvoru, kako su on i njegovi prijatelji izvijestili javnost, ali to je moglo dovesti do još goreg incidenta. Splitska je policija u nedjelju na Općinski prekršajni sud u Splitu privela 28-godišnjaka iz Ploča koji je, zajedno s grupom navijača Hajduka, zatečen u kombiju koji se pri povratku iz Rijeke, kod izlaza s autoceste kod Vrpolja blizu Šibenika, pokušao odvojiti iz navijačke kolone i s njima krenuti na Šibenik, a pretpostavlja se da im je motiv bio upravo nedavni napad na mladog Vodičanina.

 

– U subotu, nakon završetka nogometne utakmice u Rijeci, policijski službenici su, vozeći se u smjeru Splita, preventivno pratili organiziranu kolonu vozila navijača te su pri zaustavljanju kolone uočili sumnjivo ponašanje osoba. Nastavljajući pratnju, uočili su namjerno razdvajanje kolone te kako jedno kombi vozilo pokušava izmaći policijskom nadzoru i izići s autoceste u smjeru Šibenika. Tijekom vožnje autocestom na vozilu su gašena svjetla, naglo je mijenjana brzina vozila i uočeno je kako vozač želi izbjeći nadzor policije, nakon čega je vozilo zaustavljeno. Uz vozača, u kombiju se nalazilo još dvanaest osoba – izvijestila je policija, kako piše Slobodna Dalmacija.

Opasni predmeti

Nakon zaustavljanja vozila policajci su vidjeli da se u kombiju nalaze razni opasni predmeti pogodni za napad i pirotehnička sredstva pa je "kombi prepraćen u prostor pod policijskim nadzorom".

– U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga vozila, u kojem je pronađeno devet ručno izrađenih palica napravljenih za napad i nanošenje ozljeda, šest pirotehničkih sredstava i dvije marame za prikrivanje identiteta. Tijekom kriminalističkog istraživanja, 28-godišnjak je iskazao da su predmeti pronađeni u vozilu njegovo vlasništvo, zbog čega je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, priveden na Općinski prekršajni sud zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima – kazali su u policiji.

Na slobodi

Nakon što je dao iskaz pred sutkinjom Općinskog prekršajnog suda, mladić iz Ploča je pušten da se brani sa slobode, a donošenje odluke u ovom slučaju očekuje se za nekoliko dana.
Inače, čl. 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima propisuje da je protupravno ponašanje, među ostalim, i "posjedovanje ili konzumiranje alkoholnih pića i drugih pića koja sadrže više od 6% alkohola, droga te posjedovanje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih sredstava pogodnih za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja", te da takva ponašanja mogu biti ostvarena tijekom "čitavog razdoblja od polaska, putovanja, trajanja natjecanja do povratka sa športskog natjecanja".
Nadalje, u čl. 39. istog zakona propisana je i predviđena kazna za ovakvo ponašanje, a to je novčana kazna od dvije pa do 15 tisuća kuna ili kazna zatvora do 30 dana, prenosimo iz Slobodne Dalmacije.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3