Datum objave: 08. Kolovoz 2019

Policija privela dvojicu kradljivaca na vodičkom području, puno su toga ukrali turistima

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog sumnje da je počinio 13 teških krađa, od kojih jedna u pokušaju te jednu krađu, policija je nakon kriminalističke obrade u Policijskoj postaji Vodice kazneno je prijavljen 23 - godišnji mladić dok je 30-godišnjak osumnjičen za sedam teških krađa počinjenih zajedno s prvoosumnjičenim i to sve na štetu hrvatskih stranih državljana koji su boravili na području Vodica, priopćila je danas PU šibensko - kninska.

 

"Operativnim radom na terenu policijskih službenika poduzetim zbog učestalih krađa 5. kolovoza oko 19.30 sati u Vodicama, ispred hotela u kojemu su zabilježene provalne krađe,zatečeni su osumnjičeni, koje se, prema do tada prikupljenim saznanjima, dovodilo u vezu s tim kaznenim djelima. Osumnjičeni su uhićeni i dovedeni u Policijsku postaju Vodice te je kriminalističkim istraživanjem utvrđena osnovana sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak u razdoblju od 31. srpnja do 3. kolovoza u šest navrata u Jezerima, Srimi, Vodicama i Zatonu provaljivao u kuće, apartmane i stanove iz kojih je oukrao novac i nakit i pri tom oštećenima pričinio štetu veću od 70.000 kuna.
Nadalje, tim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni 23-godišnjak i osumnjičeni 30-godišnjak između 4.i 5. kolovoza na području Vodica zajedno provaljivali u kuće, hotelske sobe i apartmane i krali novac, nakit i osobne stvari i pri tom oštećenima pričinili štetu veću od 55.000 kuna", kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

 

Tijekom kriminalističkog istraživanja po nalogu Županijskog suda u Šibeniku pretražena je hotelska soba koju su koristili osumnjičeni i osobni automobil te je,između ostalog, pronađen i oduzet novac i nakit za koji je utvrđeno da je ukraden.

 

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3