Datum objave: 24. Rujan 2019

Proizvođači plavine na mukama:Vinoplod- Vinarija ne otkupljuje ove godine tu sortu grožđa

Diana Ferić
Diana Ferić

Vinoplod Vinarija Šibenik, koji je nedavno kupio "Badel 1862" neće ove godine otkupljivati grožđe sorte plavina jer vina te sorte imaju dovoljno za prodaju, kako nam je potvrdio Damir Lasan, član Uprave. Vinogradari su zatečeni jer nemaju kamo s urodom.
"Nismo imala pojma da ga nećemo moći dati na otkup u Vinoplod. Ja sam na to računao i zaista ne znam što ću s tolikim urodom. Moram sada vidjeti mogu li ga prodati nekoj privatnoj vinariji", kazao nam je jedna od njih koji ima vinograde u Donjem polju.
Na taj je problem na svom Facebook profilu upozorila i Iris Ukić Kotarac, vijećnica NL Stipe Petrine u Gradskom vijeću Šibenika.


"Koliko imam priliku čuti, ove sezone proizvođači plavine u velikim su problemima.Vinarija koja je sad u 95 postotnom vlasništvu "Badel 1862", ove jeseni grožđe te sorte neće otkupljivati. Proizvođači plavine zatečeni su ovom odlukom i ne znaju gdje će plasirati svoj proizvod. "Badel 1862" otkupljuje ostale sorte i to 5-6 kn po kilogramu.Da li je odgovor u privatnim vinarijama ostaje da vidimo....200 EUR-a za metar kvadratnih terena Vinoplod vinarije Badelu se očito isplatilo", kaže ona.

 

"Iznimno ove godine nećemo otkupljivati plavinu jer vina te sorte imamo dovoljno na zalihama za očekivanu prodaju u idućoj godini, ali ćemo, kao i svih prethodnih godina otkupljivati autohtone sorte grožđa s područja Šibensko-kninske županije i to debit, maraštinu i babić. Sa sklapanjem Predstečajne nagodbe i prihvaćanjem Plana restrukturiranja osigurali smo temelje za oporavak poslovanja, a potom i daljnji razvoj temeljen na jačanju tržišnih pozicija naših dobro poznatih brendova kako na domaćem tako i na izvoznim tržištima. Ulaganja u marketing i promociju te očekivani rast prodaje trebali bi u konačnici rezultirati i većim otkupom u narednim godinama. Zato smo i istaknuli kako je opstanak i oporavak Vinoploda važan ne samo za zaposlenike već i brojne kooperante s kojima surađujemo", objašnjava Damir Lasan, član Uprave Vinoplod - Vinarije. 

 

FOTO: Šibenik In

Iz kategorije: Vijesti