Datum objave: 31. Ožujak 2020

OPSKRBA / Šibenske mesnice rade. Mesa ima. Mesari ne zlorabe situaciju. Ima i prvorazredne svinjetine po 25 kuna za kilogram.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenčani se u ovim dramatičnim danima i teškim životnim uvjetima ne mogu požaliti na opskrbu mesom i suhomesnatim proizvodima. Većina šibenskih mesnica radi. Mesa ima dovoljno pa čak ni izbor nije tako loš kako bi se moglo očekivati obzirom na okolnosti.

Pohvalno je što šibenski mesari ne zlorabe situaciju i ni ne pokušavaju zarađivati na nevolji. Štoviše, cijene svježeg mesa su blago rečeno umjerene, čak i nešto niže nego prije korona krize, a nađe ga se i na akcijama po po vrlo povoljnim cijenama.

U većini mesnica popularna svinjska vratina i to prvorazredna prodaje se po cijeni od 24,90 kn odnosno 25 kuna. Oderske svinjskog buta bez kosti može se naći u dovoljnim količinama i po 35 kuna. Mesari nude dobar izbor junetine i govedine po također prihvatljivim cijenama. Za sada povremeno manjka teletine, ali je i nju moguće naći. Zanimljivo je da se do dobrih bokuna domaće govedine za juhu dolazi čak i lakše nego u danima prije izbijanja pandemije. 

Ponuda peradi je dobra, a još uvijek je, posebno u prehrambenim trgovinama i mesnicama na gradskoj tržnici, odlična je ponuda suhomesnatih proizvoda i popularnog šibenskog "antifriza" za hladne dane, oglavine, kračica, rebara i suhih svinjskih nogica.

Iz kategorije: Vijesti