Datum objave: 30. Srpanj 2020

4. PRVENSTVO HRVATSKE U GRADNJI SUHOZIDA / Otvoren je poziv za prijavu ekipa u gradnji suhozida. Natjecanje se održava na Srimi, poluotoku s labirintom od 1000 kilometara suhozida

Stanko Ferić
Stanko Ferić

LAG "More 249" i udruga "4 grada Dragodid", organiziraju 4. prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida. Prvenstvo će biti održano  19. rujna u Vodicama,  kod Domaćinove bunje na poluotoku Srimi gdje danas na tridesetak četvornih kilometara izgrađeno više od  tisuću kilometara suhozida. Na prvenstvu mogu sudjelovati svi koji žele uz uvjet da su stariji od 16 godina. Ekipe od po četiri člana mogu se prijavljivati e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  do 10. rujna 2020. godine.  Pravo sudjelovanja na Prvenstvu Hrvatske u gradnji suhozida imaju i ekipe iz inozemstva.

Natjecanje će biti održano na prostoru oko Domaćinove bunje, najviše suhozidne građevine u Hrvatskoj.  Zadaća natjecatelja je da  u zadanom vremenu od kamena izgrade što kvalitetniji zid odnosno podzid zadanih dimenzija. Sve ekipe grade istovremeno, jedna do druge, svaka svoj segment zida. Vrednovat će se završenost segmenta, te kvaliteta zida. Plod ovog natjecanja u suhozidanju bit će gledalište za grupna posjećivanja bunje i platforma za održavanje likovnih kolonija. Nakon natjecanja svi sudionici Prvenstva zajednički će raditi na obnovi urušenih vanjskih prstenova Domaćinove bunje.  

 U slučaju lošeg vremena natjecanje se odgađa za sljedeću subotu 26.9.2020.

Važno: Natjecanje se održava na otvorenom, te će se osigurati sve epidemiološke mjere koje u tom trenutku budu na snazi. Sve sudionike pozivamo na odgovornost i pridržavanje istih.

Projekt podupiru Ministarstvo kulture, Muzej grada Šibenika, Šibensko-kninska županija, Grad Vodice

Iz kategorije: Vijesti