Datum objave: 13. Rujan 2020

"Herz", prvo šibensko - makedonsko pivo, dobiva sve više pohvala i poklonika među ljubiteljima dobrog piva

Stanko Ferić
Stanko Ferić

HERZ - Prvo šibensko - makedonsko pivo, predstavljeno javnosti prije nešto više od mjesec dana još uvijek privlači pozornost javnosti te dobiva odlične ocjene i osvaja sve više novih poklonika. Jutros je "Herz" dobio potporu i u  za craft piva specijaliziranoj etabliranoj rubrici "Večernjeg lista". U tekstu se naglašava da je riječ o pitkom pivu s intrigantnim dodatkom kamilice.
-"Herz" je doista osvježavajuće i pitko pivo kojem kamilica daje onaj tvist koji je uvijek poželjan u maloserijskim specijalnim pivima. - te dodaje da je posebno dobar osjećaj znati da kada se pije "Herz", odajete počast jednom doista velikom i važnom događaju koji je sada dio povijesti Makedonije.

Pivo HERZ posvećeno je prof. dr. Sašku Jovevu, makedonskom kardiokirurgu, po majci Šibenčanin, predstojniku Univerzitetske klinike za državnu kardiokirurgiju u Skoplju koji je predvodio tim kardiokirurga koji je 23. svibnja 2020. godine uspješno izveo prvu transplantaciju srca u Republici Sjevernoj Makedoniji. Kreirano i skuhano u Šibeniku, a plod je kreativne suradnje Pivovare 022 iz Šibenika i eksperimentalne makedonske gypsy Pivovare Hotch Potch sa sjedištem u Zagrebu. HERZ je prvo spomen pivo u svijetu posvećeno nekom kardiokirurgu, njegovoj ekipi i transplantaciji srca. Riječ je o finom o Belgian Hoppy Witbieru, nježnog na nepcu, profinjenog okusa i mirisa kojeg mu daje cvijet kamilice. Zahvaljujući njemu ono nosi poruku da je pivo kao napitak zdravo i da, ako se u njemu znalački uživa, čini dobro i srcu. HERZ je, osim toga, prvo pivo u svijetu koje primiče i afirmira značaj, vrijednost i plemenitost donorstva.

Iz kategorije: Vijesti