Datum objave: 14. Prosinac 2020

KONTROLA MJERA / Policija na šibenskom području u proteklih 15 -ak dana upozorila 58 građana zbog nenošenja maski

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Od 28. studenoga kada je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uveo druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19, pa do 13. prosinca, na području Policijske uprave šibensko-kninske su u mjerama pojačanog nadzora i kontrolama izdana ukupno 53 upozorenja o kršenju odluke o nošenju zaštitnih maski.

Kontrole i nadzori su provođeni od strane policijskih službenika i pripadnika civilne zaštite na područjima Šibenika, Vodica, Drniša i Knina, u narednom periodu će se takva suradnja i nastaviti, a mjesta na koja će odlaziti će se odrediti temeljem saznanja o okupljanjima ili možebitnim kršenjima odluka stožera.

S obzirom na nadolazeće blagdane i pojačanu prisutnost osoba u trgovinama i na javnim prostorima, molimo građane da se drže preporuka nacionalnog stožera te poštuju mjere obveznog razmaka kao i pravilnog korištenja maski, posebno u zatvorenim prostorima i općenito da se pridržavaju svih nužnih epidemioloških mjera i preporuka radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19, a sve kako bi se nepovoljna epidemiološka situacija poboljšala i kako se ne bi morala koristiti mogućnost kažnjavanja za one koji se ogluše na upozorenja, priopćili su iz PU šibensko - kninske.

Iz kategorije: Vijesti