Datum objave: 29. Prosinac 2020

POTRES / Šibenski vatrogasci krenuli u pomoć Sisku i Petrinji. Crveni križ Grada Vodica stavio se na raspolaganje. Vodičani spremni prihvatiti stradalnike.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski vatrogasci zajedno s vatrogasnim snagama iz Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke, Zadarske, Ličko-senjske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Zagreba, krenuli su u pomoć stradalim područjima Sisačko - moslavačke županije gdje će odmah biti uključeni u raščišćavanje ruševina i osposobljavanje prometnica te zaštitu i zbrinjavanje stradalog stanovništva.
– Vatrogasne postrojbe opremljene su svim potrebnim tehničkim alatima, tehničkim i navalnim vozilima, a angažirani su i svi vatrogasni timovi s potražnim psima za potrebe eventualnog spašavanja iz ruševina - izjavio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te dodao da su  u pričuvi spremne dodatne snage Virovitičko-podravske, Međimurske i Požeško-slavonske županije.

Stradalima u Sisačko - moslavačkoj županiji na raspolaganje se stavio Crveni križ Grada Vodica koji priopćava  da se javljaju brojni Vodičani nude smještaj stradalnicima i stavljaju na raspolaganje kao volonteri.
Molimo građane Vodica za strpljenje – poručuju iz Crvenog križa Vodice. –  Čim budemo imali više informacija o točnim  potrebama stradalih područja za dekama, sredstvima za higijenu ili bilo koju drugu  pomoći odmah ćemo obavijesti javnost, aktivirati volontere i organizirati prikupljanje pomoći.

Policijska uprava šibensko - kninska oglasila se priopćenjem: Potres s epicentrom nedaleko od Petrinje osjetio se i na području Šibensko-kninske županije. Molimo sve građane da u slučaju potrebe za izlaskom iz svojih domova zbog potresa istovremeno poštuju mjere koje su na snazi zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom. Klikom na donji link molimo vas da se upoznate s uputama za postupanje u slučaju potresa kojeg je izradila Civilna zaštita Republike Hrvatske.

Foto: VZH

Iz kategorije: Vijesti