Datum objave: 04. Siječanj 2021

DOGAĐA SE I TO / Kad Srbin Srbinu u Hrvatskoj viče "Ubij Srbina", a to se dogodilo Pupovcu u Glini

Diana Ferić
Diana Ferić
U vijesti da je protekle srijede jedan mladić u Glini predsjedniku SDSS-a  Miloradu Pupovcu  vikao "Ubij Srbina" ostala je neizrečena zanimljiva činjenica - da je taj mladić po ocu Srbina,a majka mu je Srbijanka iz Novog Sada. Riječ je o D. P -u iz Zadra, pripadniku zadarske navijačke skupine Tornado. 
 
" Delegacija SDSS-a obišla je razrušeno područje s ciljem da dogovori pomoć te ubrza obnovu ionako ratom i ekonomski poharanog područja. Nešto poslije 13 sati skupina mladića, očito navijača, verbalno ih je napala u Glini, prijeteći fizičkim nasiljem i vrijeđanjem na nacionalnoj osnovi. U središtu grada, u više navrata, grupe mladića Pupovcu su uputili niz uvreda, nazivajući ga lopovom, smećarom, psovali mu majku, pozdravljali ustaškim pozdravom, a sve to uz uobičajeno "Ubij Srbina",  izvijestili  su mediji ne znajući za taj detalj o porijeklu mladića koji je tako vrijeđao Milorada Pupovca.
 
Otac tog navijača je iz sela Smoković, u zadarskom zaleđu u kojem su većinom živjeli Srbi i  koje je u ratu teško stradalo.
 
"Čudno je to da pripadnik srpske manjine u Hrvatskoj viče "Ubij Srbina". To samo ukazuje na poremećene vrijednosti u našem društvu. Dečko se vjerojatno trebao iskazati pred svojih kolegama navijačima i biti "veći Papa od  Pape". Popovcu  koji je već tridesetak godina u politici se puno toga može predbaciti i kritizirati ga, ali nikako zbog toga što je Srbin", kazali su nam predstavnici lokalne srpske zajednice  u Zadru, napominjući kako ni oni ne odobravaju Pupovčevu  nespretnost kada je  poginulima u Petrinji i Glini "brojao krvna zrnca" izdvajajući da je među njima bilo i građana srpske nacionalnosti. 
 
"To je nedopustivo i neprimjereno.  Druga je stvar kad se dogodi u nekoj stranoj zemlji neka katastrofa pa se evidentira ima li među njima hrvatskih državljana, a ovo što je napravio Pupovac nema smisla", kazao nam je jedna od njih.
FOTO: Screenshot
Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3