Datum objave: 24. Siječanj 2021

POLITIKA / Stranka Domovinski pokret osnovala ogranak u Šibeniku. Za predsjednika izabran je Mario Kovač

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Domovinski pokret (punim imenom Domovinski pokret Miroslava Škore, skraćeno DP ili DPMŠ), hrvatska politička stranka desnog centra koju je 2020. godine utemeljio Miroslav Škoro, osnovala je svoj ogranak u Šibeniku. Za prvog predsjednika izabran je Mario Kovač, dopredsjednici su Ivana Jelenčić i Zvonko Pešić a rizničar je Hrvoje Puče. Osnivačkoj skupštini bili su nazočni osnivač i predsjednik DP-a Miroslav Škoro, organizacijski tajnik stranke Darijo Žepina te saborski zastupnik Ivan Penava.

Mario Kovač se u nastupnom govoru osvrnuo na razloge iseljavanja iz Šibenika iako je on perspektivan grad, te istaknuo kako je za to kriva kadrovska politika koju HDZ već desetljećima provodi u tome gradu, uz nekoliko pauza u kojima je na vlasti bio SDP.
– To je ona kadrovska politika koja na sva mjesta u Šibeniku dovodi ljude isključivo po kriteriju političke pripadnosti i stranačke iskaznice. To je u Šibeniku izazvalo demografsku eroziju i srozalo gospodarstvo. Ono što je naša politička agenda uvođenje je izvrsnosti u kadrovsku politiku da na sva mjesta dođu oni najbolji – naglasio je Kovač.

– Mi uistinu rastemo – kazao je Škoro – dogodi se kao i u svakoj stranci da negdje nekada netko nezadovoljan, tko možda i nije previđen za djelovanje u politici, ode. Kako ode jedan dođe drugih deset, petnaest, tako da nas danas Domovinski pokret broji oko deset tisuća članova. Radujem se lokalnim izborima na kojima će Domovinski pokret pokazati svoju pravu snagu.

Iz kategorije: Vijesti