Datum objave: 09. Veljača 2021

POTREBNE SU MU VAŠE DONACIJE / Dražen Frua svojim rukama gradi montažnu kuću za stradale u Petrinju, Udruga Park organizira akciju da mu se pomogne

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski „meštar vridnih ruku“ Dražen Frua početkom ovog mjeseca počeo je graditi  kuću za stradale u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Cilj mu je sagraditi montažnu kuću od dvadesetak četvornih metara koja će imati verandu, kuhinju, wc, dnevni boravak i krevete za spavanje. Osim što je majstor na širokom polju djelatnosti, Frua je i veliki zaljubljenik u glazbu. Tako je u slobodno vrijeme i DJ i organizator koncerata, partija i drugih glazbenih događanja u Šibeniku, a sve pod svojim brendom Čudna Muzika. U tom smislu odabrat će i buduće stanovnike svoje kuće koju gradi sam, sa svojih deset prstiju.

„Kad sam vidio što se dogodilo u Petrinji i Sisku, nisam mogao stajati prekriženih ruku. Od Nove godine skupljam sredstva za materijal za kuću, i evo počeo sam je graditi prije par dana. Želja mi je da u ovu kuću useli stradala obitelj koja ima veze s muzikom. Muzika je ono što nas pokreće i spaja i želim da i ova moja akcija pomogne nekom tko je u muzičkom svijetu“, govori nam Frua svoj plan.

Da bi Frua mogao nastaviti graditi i završiti kuću za stradale potrebno mu je oko dvadeset tisuća kuna koliko iznose troškovi materijala za izgradnju te prijevoza kuće na odredište.

Zato je pokrenuta humanitarna akcija „Gradimo kuću za potresene“ koja se organizira kroz šibensku PARK organizaciju, udrugu civilnog društva s desetogodišnjim stažem u kulturnom i aktivističkom životu grada Šibenika. Pozvani su svi koji žele donirati financijska sredstva za pokrivanje troškova izrade kuće za potresene da svoje uplate izvrše po ovim podacima:

UDRUGA PARK

ŠIBENIK

IBAN - HR8923900011199007121 HPB

OPIS PLAĆANJA - KUĆA ZA POTRESENE

Kuća za potresene trebala bi biti gotova do proljeća kada će se u elementima prevesti do odredišta na potresom pogođenom području i sastaviti da bude funkcionalna za višegodišnji ugodan život jednoj nastradaloj obitelji.

Iz PARK-a poručuju da se akciji može pomoći i doniranjem građevinskog materijala ili sudjelovanjem u samoj gradnji kuće, odnosno fizičkoj pomoći Draženu Frui. Svi koji su zainteresirani za pomoć u takvom smislu mogu se javiti u inbox Facebook stranice Udruge PARK https://www.facebook.com/udrugapark

FOTO: Udruga P.A.R.K.

Iz kategorije: Vijesti