Datum objave: 17. Veljača 2021

POŽARI / Hrvatskom haraju požari. Gori i na područjima stradalim u potresu. Vatrogasci pojačavaju ophodnje po kontejnerskim naseljima.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Širom Hrvatske tijekom proteklog vikenda izbio je veći broj požara priopćava Vatrogasno operativno središte Hrvatske vatrogasne zajednice. Kuće i gospodarski objekti gorjeli su i na području Sisačko - moslavačke županije stradalim u potresu zbog čega su vatrogasci pojačali ophodnje po kontejnerskim naseljima.
Od petka do nedjelje vatrogasci su intervenirali na osam požara u Zagrebu. Zapaljeni dimnjak gasili su vatrogasci u Dubrovniku, u subotu je izgorjela kuća u Vinkovcima. U Dinjevcu kod Pitomače vatra koja je planula u gospodarskom objektu zahvatila je i obiteljsku kuću. Javna vatrogasna postrojba Sisak gasila je požar na kući teško oštećenoj u potresu u Donjem Komarevu. Na ovom požaru je ozlijeđena jedna osoba.
U nedjelju su vatrogasci iz Zagorske JVP i DVD-a Tuhelj gasili kuću u Trstenom. U isto vrijeme u Slavonkom Brodu je uslijed curenja plina iz plinske boce te loženja otvorene vatre u ložištu peći na kruta goriva, došlo do eksplozije plinske smjese u obiteljskoj kući. Materijalna šteta je velika, srećom nitko nije stradao. Istoga dana zapalila se kuća u Labinu. Požar je zahvatio krovište zgrade i tri stana, od kojih su dva u potpunosti zahvaćena požarom, a treći jednim dijelom.

Vatrogasno operativno središte Hrvatske vatrogasne upozorava na povećanu opasnost od izbijanja požara i poziva na pojačani oprez tijekom sezone grijanja, a glavni vatrogasni zapovjednik izdao je naputak i upozorenje vatrogascima da osiguraju pojačane ophodnje po svim kontejnerskim naseljima na području u potresima stradalog područja Sisačko - moslavačke županije. Vatrogasne ophodnje će po potrebi pomagati pri opskrbi ugroženog stanovništva hranom i potrepštinama te dodatno upozoravati na opasnosti od izbijanja požara, poglavito kod korištenja električnih grijalica.

Iz kategorije: Vijesti