Datum objave: 18. Travanj 2021

BITKA ZA TURISTIČKU SEZONU / Hrvatski otoci bit će korona free zone. Turisti će imati trenutni uvid u epidemiološku situaciju na otocima.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nastojeći omogućiti funkcioniranje turističkog gospodarstva Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske  pokrenulo je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo projekt promidžbe hrvatskih otoka kao korona odnosno COVID free zone. Projekt je pokrenut temeljem uvida u epidemiološke prilike u Hrvatskoj tijekom kojeg je uočeno da su epidemiološke prilike na otocima puno bolje i povoljnije nego u drugim dijelovima Hrvatske. Na otocima je manje oboljelih, a stanje je općenito bolje pa u Ministarstvu turizma i sporta smatraju da bi promidžba otoka kao COVID free zona mogao biti dobar adut za privlačenje i motiviranje turista na dolazak u Hrvatsku na odmor.
Prvi korak prema ostvarivanju tog plana bit će dostupnost podataka o epidemiološkoj situaciji na otocima na web stranici www.safestayincroatia.hr turistima. Otoci su i do sada bili vidljivi, ali na prikazima epidemiološke situacije po županijama. Sada se to mijenja i otoci će postati vidljivi kao zasebni CORONA free turistički entitet.
Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac naglašava jda je važnost naših otoka za turizam iznimno velika, jer se četvrtina turističkih noćenja u Hrvatskoj ostvaruje na otocima, a boravak turista na otocima dva je dana duži nego u kopnenim turističkim središtima.
– Također – kaže Brnjac - na otocima se nalazi i trećina komercijalnih smještajnih kapaciteta i zato je važno da imamo točne informacije o epidemiološkoj situaciji na svim otocima, od kojih su mnogi zelene zone.

Osim epidemiološke situacije na otocima, na stranici www.safestayincroatia.hr moći će se pronaći i lokacije svih punktova za testiranje turista kao i podaci o zračnoj, kopnenoj i morskoj povezanosti otoka kako bi turisti dobili točne informacije na koji sve način mogu stići na pojedini otok u Hrvatskoj.

Iz kategorije: Vijesti