Datum objave: 26. Travanj 2021

OBJAVLJENA PROGNOZA ZA OVAJ TJEDAN / Jugo, kiša, hladnije. a potkraj tjedna zatopljenje

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Novi I će tjedan početi oblacima i povremenom kišom, na Jadranu i većinom umjerenim, ponegdje i jakim jugo, na sjevernom dijelu mjestimice i burom, a na kopnu i zamjetno nižom temperaturom zraka nego tijekom vikenda, prognozira za HRT Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

Uz to će na kopnu zapuhati jugozapadnjak te će zatopliti, pa će u većini Hrvatske najviša dnevna temperatura zraka vjerojatno biti oko 20 °C.

Osobito toplo bit će krajem tjedna, kada će u dijelovima Dalmacije temperature zraka prelaziti vrlo toplih 25 stupnjeva, a na istoku Hrvatske i vrućih 30°C, piše Dalmacija Danas.

Danas opet promjena vremena

Ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti umjereno i pretežno oblačan. Ponegdje treba računati na kišu, uglavnom u drugom dijelu dana. Temperatura ujutro od 5 do 7 °C, a danju između 13 i 16 °C. Puhat će povremeno umjeren istočnjak i sjeveroistočnjak.

Istočnog i sjeveroistočnog vjetra bit će i u središnjoj Hrvatskoj, većinom oblačnoj, ponegdje uz sunčana razdoblja uglavnom prijepodne. Kao na istoku, popodne te osobito navečer mjestimična kiša. Bit će osjetno svježije nego u nedjelju, s najvišom temperaturom od 10 do 14 °C.

Podjednaka dnevna temperatura i u Gorskom kotaru. U Lici pak uz južni i jugoistočni vjetar malo toplije, a na sjevernom Jadranu uglavnom između 16 i 19 °C. Bit će dosta oblaka, na moru i u Lici uz sunčana razdoblja. Kiša većinom od sredine dana u dijelu gorske Hrvatske te ponegdje na otocima i na obali podno Velebita, gdje će u noći i ujutro puhati umjerena, mjestimice i jaka bura. Danju pak na moru većinom slabo i umjereno jugo.

Podjednako jakog juga bit će i u Dalmaciji, prema otvorenom moguće i jakog, a krajem dana ponegdje će okrenuti na buru. Pritom promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, kasnije poslijepodne i navečer s mjestimičnom kišom, uglavnom na sjeveru Dalmacije te na nekim otocima. Najviša temperatura od 18 do 21 °C.

I na krajnjem jugu Lijepe Naše oko 20 °C, uz promjenjivu naoblaku, prema kraju dana mjestimice i kišu. Puhat će jugo, slabo i umjereno, na otvorenom ponegdje moguće i jako, uz malo i umjereno valovito more.

U utorak većinom još kišovitije i svježije, pa promjenjivo i toplije

I u utorak na kopnu oblačno s povremenom kišom te i dalje razmjerno svježe. Od srijede više sunca, uz jugozapadni vjetar postupno toplije, ali i dalje nestabilno pa će biti povremene kiše, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom.

Na Jadranu će idućih dana i dalje puhati jugo, u utorak na srednjem i južnom dijelu i jako, a na sjevernom će prolazno biti i istočnjaka i bure. Do srijede treba računati na povremenu kišu koje na sjevernom Jadranu može biti i u četvrtak.

Iz kategorije: Vijesti