Datum objave: 28. Travanj 2021

PONOVNO RAST / Šibensko - kninska županija danas ima najviše novooboljelih od COVID 19 infekcije prema broju stanovnika, 122

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Veliki broj novooboljelih od COVID 19 infekcije bilježimo u Šibensko - kninskoj županiji i u protekla 24 sata, a povećava se i broj zaraženih koji se liječe u šibenskoj i kninskoj bolnici. Imamo najveći broj novooboljelih u Hrvatskoj prema broju stanovnika. Pozitivne su 122 osobe. Nažalost, preminula je ženska osoba oboljela od zarazne bolesti COVID-19, koja se liječila u kninskoj bolnici.

U posljednja 24 sata zabilježena su 2904 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 u cijeloj Hrvatskoj te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 14.604. Umrla su 44 pacijenta.

Trenutno je u Šibensko - kninskoj županiji 510 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječe se 74 osobe, od kojih je devet osoba spojeno na respirator, a jedna osoba na neinvazivnu ventilaciju (NIV). U kninskoj bolnici liječi se 21 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1667 osoba.

Iz kategorije: Vijesti