Datum objave: 30. Travanj 2021

POMOĆ STRADALIMA NA BANIJI / Pogledajte kako Šibenčani dobra srca podižu u Glini montažnu kućicu za 13-godišnji Stefana i njegovog oca, a možete im i pomoći

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenčani dobrog srca početkom tjedna vratili su se iz Gline gdje su četiri dana gradili novi dom za obitelj Petrović čija je kuća stradala u potresu. Nakon što povrate snagu i sakupe još donacija vraćaju se u mjesto Mali Gradac pokraj Gline da dovrše radove na novoj kući u kojoj će živjeti 13-godišnji Stefan i njegov otac.

Gradnja novog doma za obitelj Petrović dio je humanitarne akcije Gradimo kuću za potresene koju su Šibenčani pokrenuli početkom veljače. Dva mjeseca prikupljali su donacije u novcu i građevinskom materijalu te su prošli tjedan krenuli s gradnjom kuće iz temelja. U suradnji s inicijativom Ljudi za ljude došli su do obitelji Petrović koja i četiri mjeseca nakon potresa živi u neadekvatnom smještaju i teškim financijskim uvjetima. Nova kuća ide zato u prave ruke.

- U četiri dana rada izmijenilo se desetak Šibenčana koji su volonterski sudjelovali u gradnji kuće za obitelj Petrović. Kuća je postavljena od temelja, gotov je krov, izolacija, struja i voda… Za par dana vraćamo se u Mali Gradac da zgotovimo kuću do kraja, uredimo unutrašnjost i završimo fine radove. Imamo još 2-3 dana posla i nakon toga kuća će biti kompletno funkcionalna za život. Drago nam je da je upravo obitelj Petrović dobila novi dom jer su stvarno zaslužili da im se pomogne – govori nam Igor Bergam ispred šibenske PARK organizacije kroz koju se i organizirala humanitarna akcija.

Inicijator akcije je šibenski meštar vridnih ruku Dražen Frua koji je sa prijateljima volonterima u četiri dana napravio lavovski posao pri izgradnje nove kuće. Šibenčani trenutno prikupljaju snagu za povratak u Glinu i dovršetak zahtjevne akcije gradnje za što će im biti potrebna i dodatna financija pomoć. Da bi se kuća izgradila do kraja potrebno je još oko sedam tisuća kuna koliko iznose troškovi unutarnjeg opremanja kuće i finalnih radova.

Donacije se zato i dalje prikupljaju na podatke:

UDRUGA PARK

ŠIBENIK

IBAN - HR8923900011199007121 HPB

OPIS PLAĆANJA - KUĆA ZA POTRESENE

Ovim putem šibenski volonteri iz udruge PARK zahvaljuju svima na pomoći koja je prikupljena da mali Stefan i njegov otac dobiju novi dom za siguran život.

Iz kategorije: Vijesti