Head 05
Datum objave: 04. Svibanj 2021

IVO GLAVAŠ, KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA ŠIBENIKA / Ako Šibenčani opet budu apstinirali na izborima HDZ će nastaviti uništavati grad!

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ivo Glavaš, kandidat za gradonačelnika Šibenika s Nezavisne liste Stipe Petrine i kandidat za njegovog zamjenika Marko Petković predstavili su novinarima u utorak popodne na šibenskoj rivi svoj politički program. Glavaš se najprije osvrnuo na lik i djelo aktualnog gradonačelnika Željka Burića citirajući što je Ivica Račan, poliotičar kojeg iznimno cijeni i koji mu je jedan od uzora rekao o Ivi Sanaderu.

"Mislim da je Sanader ponajprije fokusiran na svoj lik i djelo, ali ta njegova operacija uspjeha može lučiti samo povremeno. Sanader, usto, ima i manipulativne sposobnosti, rekao je tada Račan rekao o njemu, a ja mogu slobodno reći o Željku Buriću, kojeg mnogi s pravom nazivaju 'mali Sanader", kazao je Glavaš, kako piše ŠibenikIN.

Kandidat za gradonačelnika smatra da je Burić pobijedio na prošlim lokalnim izborima samo zato što oko 7000 birača nije izašlo na izbore.

- Riječ je o pretežno biračima ljevice koji su ostali kući. Međutim, sad na ovim izborima ti ljudi imaju za koga glasati i ja se nadam da će izaći na izbore i podržati mene za gradonačelnika. Budimo realni, ja sam jedina prava oporba u gradu. Ako opet apstiniraju. HDZ će nastaviti uništavati grad i zato apeliram na birače da u što većem broju krenu na birališta i slome HDZ – rekao je Glavaš.

Što se tiče programa, mišljenja je da je realno stanje u Šibeniku jako loše, da Šibenik sve više tone, da je stanovnika sve manje i postaju sve siromašniji. Ukratko- Šibenik je na aparatima. Zato su mu potrebni novi impulsi da ga vrate u život. A mi su svom programu nudimo upravo to, nove impulse za Šibenik – zaključio je Ivo Glavaš.

Program u pet točaka predstavio je njegov kandidat za dogradonačelnika, Marko Petković.

- Volim ovaj grad i pokušat ću za njega što više napraviti. Orijentirao sam se na pet točaka koje ću, ako mi građani dadu povjerenje, nastojati i izvršiti u jednom mandatu. Najprije dječji vrtići. Ima novaca da budu besplatni, ali mislim da je najvažnije da ih se unaprijedi, najprije u smislu da se djecu uči očuvanju okoliša. Primarni cilj je da imamo što više educirane djece, a to planiram napraviti uz dodatne aktivnosti vrtićke djece kako bi razvilo svijest o očuvanju okoliša. Svako dijete bi trebalo zasaditi jedno stablo i o njemu brinuti. Svaki dječji vrtić bi trebao imati vrt – kaže Petković.

Druga ključna točka je revitalizacija grada, a u tome Petković smatra ljude kao najvažniji čimbenik.

- Još sam za studiranja u Zagrebu s kolegama sam došao na ideju da uspostavimo bazu šibenskih studenata i ponudit im nešto da se vrate u svoj grad. To je taj čimbenik ljudi. S projektom koji namjeravam realizirati već bi unaprijed znali koja su zanimanja za grad potrebna. Nažalost, naši studenti imaju zapaženih rezultata svugdje u svijetu, ali ne vraćaju se u Šibenik. Ako pridobijemo njih, dobit ćemo jedan veliki zamašnjak – govori Petković.

Treća točka je sport, a Petković smatra kako kroz Zajednicu sportova novac se ne distribuira pravedno. Jedan od glavnih kriterija bi po njemu koliko djece trenira određen sport. Za profesionalne klubove smatra da su samoodrživi.

Četvrta točka je stambeno zbrinjavanje, gdje vidi veliki potencijal za mlade obitelji na prostoru TEF-a.

- Dosta se dosad radilo stihijski, bez osluškivanja potreba mladih obitelji. Tu je najvažnije prostorno planiranje. Predlažem da se jedan dio prostora TEF-a prenamjeni za stambeno zbrinjavanje. Pogotovo za mlade studente koji bi se na taj način lakše odlučili na povratak u grad. U TEF-u bi se mogao napraviti i starački dom s dodatnim sadržajima, poput medicinskih – kaže kandidat za šibenskog dogradonačelnika.

Zadnja točka je demografija, jer, kako smatra, ako ne bude prirodnog prirasta stanovništva, jednostavno ćemo izumrijeti i niti nismo zaslužili biti tu gdje jesmo.

- Sve to ću ispuniti ako dobijem povjerenje građana na izborima. U ovu priču se ne bi ni upuštao da mislim da to ne mogu obaviti. Imam dosta ideja, a i ljude iza sebe. Djelovati je trebalo još jučer– zaključuje Marko Petković.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3