Datum objave: 05. Svibanj 2021

AGLOMERACIJA / Završeni radovi na komunalnom uređenju u Crnici vrijedni 11 milijuna kuna, Grad uredio nogostupe, ucrtao pješačke prijelaze i obnovio javnu rasvjetu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Uređenjem Ulice Ive Zaninovića završeni su svi radovi projekta Aglomeracija na području gradske četvrti Crnica. Na ovom području u ukupno sedam ulica rekonstruirano je 1.500 m kanalizacijske i isto toliko vodovodne mreže te je postavljeno 310 priključaka. Asfaltirano je 6.700 četvornih metara ulične površine, a na mjestima gdje je bilo moguće uređen je nogostup. Završene radove obišli su jutros gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima te direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Frane Malenica.

„Izuzetno sam zadovoljan tijekom svih radova koji se izvode u sklopu Aglomeracije. Ovaj kompleksni projekt priveden je kraju i to prije roka i s manjim troškovima. Konkretno, na području Crnice uloženo je oko 11 milijuna kuna u vodovodnu i kanalizaciju infrastrukturu te komunalnu opremljenost kvarta. Grad Šibenik u svakoj ulici gdje je prošla Aglomeracija, odnosno gdje je to bilo izvedivo, izgradio je nogostup, postavio pješake prijelaze i javnu rasvjetu“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Frane Malenica istaknuo je kako su od 23 ulice obuhvaćene projektom Aglomeracija u užem centru grada preostala gradilišta u ulicama Matije Gupca, Nikole Tesle i kod Crkve sv. Frane.

„Od svih gradilišta u gradu, Ulica Nikole Tesle je najzahtjevniji dio i to zbog konfiguracije tla, uskoće koridora, malog manevarskog prostora za strojeve, problema odvoza materijala i sl. Ulica Matije Gupca bit će završena do 15. lipnja, a sve ostale komponente su na 99 posto realizacije. Čitav projekt trebao bi biti okončan u devetom mjesecu“, poručio je Malenica.

Od planiranih 82.714 m iskopa u sklopu projekta Aglomeracija Šibenik završeno je 81.287 m, što je ukupno 98 posto cjelokupne dužine.

Iz kategorije: Vijesti