Datum objave: 30. Svibanj 2021

IZBORI / Marko Jelić novi je šibensko-kninski župan, a Iris Ukić Kotarac njegova zamjenica. HDZ i Goran Pauk izgubili povjerenje građana Šibensko - kninske županije.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dr.sc. Marko Jelić, aktualni gradonačelnik Knina, nezavisni kandidat za župana šibensko-kninsko i Iris Ukić Kotarac kandidatkinja za njegovu zamjenicu, uvjerljivi su pobjednici lokalnih izbora u Šibensko - kninskoj županiji. Nakon tijesne pobjede u prvom krugu izbora, u drugom krugu Marko Jelić je premoćno pobijedio Gorana Pauka i HDZ koji su, sudeći prema broju glasova izgubili povjerenje građana. Za Jelića je glasovalo 9 000 više građana Šibensko - kninske županije nego za Pauka. HDZ je nakon 28 godina izgubio vlast u županiji koju je smatrao svojom neprikosnovenom tvrđavom.

Goran Pauk odlazi, Marko Jelić dolazi - izjavio je Goran Pauk, koji poslije 15 godina odlazi s mjesta šibensko- kninskog župana.

"Trend je negativan po mene i teško je očekivati da će se promijeniti. Jelićeva pobjeda je zaslužena i mogu mu samo čestitati- poručio je Pauk.

Jelić je dobio 25 000 glasova ,a Pauk 16 000, manje nego u prvom krugu što je za njega sigurno porazno. U Šibeniku je Jelić dobio 3 000 glasova više od Pauka.

Goran Pauk izašao je na izbore kao kandidat HDZ-a i HSLS-a, a Marko Jelić kao nezavisni kandidat  kojeg su podržali načelnici općina Pirovac Ivan Gulam, Tribunja Marko Grubelić, Murter- Kornati Toni Turčinov i Primoštena Stipe Petrina, a podržali su ga i predstavnici nezavisnih lista iz Drniša, Vodica i Unešića.

Na izbore je u drugom krugu Šibensko - kninskoj županiji  izašlo 43,46 posto birača (33099 od 76151) što je jako dobra izlaznost i odraz velike zainteresiranosti građana tko će i kako voditi županiju.

U prvom krugu izbora Marko Jelić je dobio 15 557 glasova, a Goran Pauk 16 370 glasova. Jelić je pobijedio s neznatnom prednošću no u drugom krugu očito je došlo do drastičnih promjena u stavovima birača jer je Jelić dobio gotovo 8000 tisuća glasova više od Pauka.

Iz kategorije: Vijesti