Datum objave: 06. Lipanj 2021

PIDOČE I DEBIT SE VOLE / Manifestacija promicanja šibenske pidoče i autohtonog debita dupkom napunila trg ispred zgrade Županije

Diana Ferić
Diana Ferić

Pun pogodak bila je večerašnja manifestacija  sljubljivanja šibenskih pidoča i vina od autohtone sorte debit koju su pod nazivom "Pidoča i debit se vole" organizirali Turistička zajednica Šibensko - kninske županije i Turistička zajednica Grada Šibenika  na trgu ispred zgrade Županije. Ljudi su jedva dočekali takvo  zanimljivo događanje nakon dugotrajne apstinencije zbog korona virusa pa su došli zaista u velikom broju. 

Strpljivo su u dugom redu čekali na kupnju kupona s kojima su mogli dobiti decilitar debita po 10 kuna i jedno jelo  od pidoča za  još 10 kuna. Na toj je manifestaciji sudjelovalo 10 vinara i 10 uzgajivača pidoča  i svatko je imao svog para.  Uzgajivači pidoča pripremili su 10 različitih jela od pidoča na buzaru, rižota  od pidoča, pohanih pidoča na bečki način s kozicama, pohanih pidoča na pariški način, tjestenine s pidočama, a među najatraktivnijima je bio štand vinarije Baraka ispred kojeg su se pekle pidoče s povrćem na posebnoj lati koja inače služi za pripremanje kotlovine i kod njega  se čekalo stalno u dugom redu. Atmosfera je bila opuštena i  ugodna,a glazba posebna, instrumentalna u izvedbi Tonija Lučeva i Nina Nimca.

Goste su protokolarno pozdravili Željana Šikić, direktorica TZ  Šibensko - kninske županije i Dino Karađole direktor TZ Grada Šibenika sa željom da ta manifestacija postane tradicionalna. 
 
Manifestaciji "Pidoče i debit se vole" prethodila je manifestacija Dani otvorenih kušaonica vina, piva i maslinovog ulja također u organizaciji TZ Šibensko - kninske županije.
Iz kategorije: Vijesti