Datum objave: 06. Srpanj 2021

(NE)RAD TRGOVINA NEDJELJOM I BLAGDANIMA / Trgovine neće raditi nedjeljom i blagdanima, a u ostalim danima u tjednu bit će otvorene samo od 6 do 21 sat

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Trgovine uHrvatskoj više neće raditi nedjeljom i blagdanima, a u ostalim danima u tjednu radit će samo od 6 do 21 sat. Točnije rečeno vrijeme od 6 do 21 sat je okvirno i vlasnici trgovina mogu unutar njega odrediti radno vrijeme svojih dućana. Nova pravila stupit će na snagu čim bude usvojene izmjene i dopune Zakona o trgovini.
Ako Sabor usvoji izmjene i dopune Zakona o trgovini koje predlaže Vlada RH, a nema dvojbi da hoće, ni trgovački lanci više neće moći tijekom ljeta produljivati radno vrijeme do 22 ili 23 sata. Sve te odredbe odnose se i na trgovine na koje se neće primjenjivati zabrana rada nedjeljom, a riječ je o trgovinama na autobusnim i željezničkim stanicama, zračnim lukama, trajektnim lukama, brodovima, benzinskim postajama, bolnicama i hotelima.
Zanimljivo je da rad nedjeljom Zakonom o trgovini zbog specifičnosti potreba potrošača neće biti zabranjen prodavaonicama u vjerskim ustanovama iako je Crkva jedna od njezinih najvećih zagovornika zabrane rada trgovina nedjeljom.

Iz kategorije: Vijesti