Head 07
Datum objave: 23. Srpanj 2021

SVJETSKI DAN DJEDOVA I BAKA / Jeste li znali da ćete dobiti oprost ako u srpnju posjećujete svoje djedove i bake i druge starije osobe pa makar i samo virtualno.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon dugo vremena ponovno se hodnicima našeg Cvjetnog doma začula pjesma. Korisnici šibenskog doma za starije i nemoćne u četvrtak 22. srpnja 2021. dočekali su prvu svetu misu nakon godinu i pol dana stanke i ujedno su proslavili Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba koji je ove godine ustanovio papa Franjo.

Zahvaljujući organizaciji socijalnih radnica Ane Budimir i Silve Unić vjernici u Cvjetnom domu zapjevali su crkvene pjesme i radosno sa župnikom fra Ivanom Penavom proslavili svetu misu. Fra Ivan je u propovijedi spomenuo primjer svetosti sv. Marije Magdalene, čiji se blagdan taj dan slavio, i podsjetio na odluku pape Franje da kroz cijeli mjesec srpanj udijeli mogućnost oprosta za sve one koji budu posjećivali svoje djedove i bake i druge starije osobe, pa makar to činili samo virutalno. Taj poticaj pape Franje nas podsjeća koliko su starije osobe u današnjem društvu ranjive i vrlo često zbog nemogućnosti kretanja izolirane. Zato već i samo jedan telefonski poziv kojim se interesiramo za naše starije jest djelo milosrđa i Bog će ga sigurno pratiti svojim blagoslovom.

Na kraju svete mise korisnici Cvjetnoga doma koji se redovito okupljaju na svetoj misi sa župnikom zahvalili su se fra Ivanu na njegovoj dosadašnjoj sedmogodišnjoj službi među njima i uručili mu svoj zajednički dar.

Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba slavi se na četvrtu nedjelju u srpnju koja je najbliža blagdanu sv. Joakima i Ane, roditelja Blažene Djevice Marije. Ovogodišnju poruku pape Franje možete u cijelosti pročitati ovdje.

IZVOR: Portal Župe Vidici

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3