Datum objave: 26. Kolovoz 2021

OD NOĆAS GORI NA PODRUČJU JADRTOVCA I ŽABPORIĆA / Vatra je pod kontrolom, situacija na terenu je povoljna

Diana Ferić
Diana Ferić

Požar koji je protekle noći izbio na području između Jadrtovca i Žaboriča je pod kontrolom, ali vatrogasci će cijeli dan dežurati na zgarištu.

"Situacija je dosta dobra. Više nema otvorene vatre, a na sanaciji požarište trenutno radi 50 vatrogasaca. Očekuje se da će vatrogasci na požarištu morati dežurati tijekom cijelog dana. Zračne snage povukle su se u 8 sati, Jadranska magistrala je otvorena, dok je cesta Žaborić-Jadrtovac i dalje zatvorena jer se na njoj nalaze vatrogasna vozila", kazao je za ŠibenikIN vatrogasni zapovjednik Dalibor  Dukić. 

OBJAVLJENO RANIJE:

Požari koji su se tijekom noći spojili u jedan veliki planulo je na području između Jadrtovca i Žaborića, a tijekom noći vatra se nakratko približila kućama. Prvu dojavu vatrogasci su dobili oko ponoći i pol. Na terenu je od jutros preko 50 vatrogasaca, a pomažu im i zračne snage.

Požar gase vatrogasci iz JVP Šibenik, JVP Vodice, DIP Šibenik, DVD-ovi: Primošten, Brodarica, Grebaštica, Šibenik, Zablaće, Zaton, Bilice, Perković, Pirovac, Skradin, Rogoznica i Vodice Dojava o požaru zaprimljena je u noćas 00:28 sati.

“Imamo više žarišta koji su se spojili u jedan veliki požar. Gori trava, makija i borova šuma. Požar se tijekom noći bio približio kućama, ali ta opasnost je brzo otklonjena. Zbog požara je isključena struja za područje Primoštena i Rogoznice, tijekom noći je od 2 do 4.30 sati bila zatvorena i Jadranska magistrala, a i dalje je zatvorena cesta Žaborić-Jadrtovac. Procijena je da je izgorjela površina od 40 hektara”, kažu u Centru 112.

FOTO: Duško Jaramaz, Pixell

Iz kategorije: Vijesti