Datum objave: 03. Listopad 2021

4. KRKA MARATON /Maratonci iz 12 zemalja uspješno su istrčali 21 kilometar od Eko kampusa „Krka“ u Puljanima do amfiteatra Burnum

Diana Ferić
Diana Ferić

Maratonci iz dvanaest zemalja uspješno su istrčali 21 098 m staze od Eko kampusa „Krka“ u Puljanima do amfiteatra Burnum na 4. Krka polumaratonu, međunarodnoj atletskoj utrci kroz Nacionalni park „Krka“, u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnopovijesne baštine. Prije njih, u cilj su uspješno utrčali i sudionici Fun Run utrke građana na 5,6 km. Svi su natjecatelji dočekani u slavljeničkom, rimskom ozračju, kako i priliči amfiteatru​ Burnum, biseru antičke arhitekture.

Pobjednici Fun Run utrke građana u muškoj i ženskoj kategoriji su Damjan Puljić i Dora Mlinarić. Pobjednici 4. Krka polumaratona u muškoj i ženskoj kategoriji su Diego Menzi iz Švicarske i Radmila Maksimović.

Rezultate utrke i popis pobjednika po kategorijama potražite na službenoj stranici utrke https://www.google.com/url?q=http://www.krka.run/&source=gmail&ust=1633336055322000&usg=AFQjCNHtMIy9jzgtt5v5nRyZqDpEjp4xdg">www.krka.run.

Staza 4. Krka polumaratona ima službeni međunarodni certifikat AIMS, što znači da je rezultat ostvaren na Krki vjerodostojan i važeći svugdje u svijetu, a zbog posebnog ugođaja trčanja u jednom od najljepših dijelova Hrvatske, u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnopovijesne baštine, utrku je od početka pratio veliki interes.

Staza polumaratona lijepa je i dinamična, započinje u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima, prolazi autohtonim mjestima prepunim starih kamenih kuća i suhozida u podnožju Promine, spušta se u kanjon Krke pored Brljanskog jezera i potom uspinje prema amfiteatru Burnum, vojnom logoru antičkog Rima, u kojem je cilj utrke. Na tih 21 098 metara odvijale su se tisuće godina ljudske povijesti i ere prirodnih procesa koji su oblikovali taj po mnogočemu jedinstven krajolik. Na oko četiri kilometra gornjeg toka rijeke Krke smjestilo se pet slapova, tri srednjovjekovne utvrde i rimski vojni amfiteatar, uz brojne tragove čovjekova življenja, uvijek isprepletenog sa životom rijeke.

Iz kategorije: Vijesti